weby pro nejsevernější čechy

XVI. ročník mezinárodního hudebního festivalu Varhanní duchovní hudba ve Filipově 2023

První srpnovou neděli, tedy 6. 8. 2023, začíná v poutní bazilice Panny Marie Pomocnice křesťanů ve Filipově již XVI. ročník mezinárodního hudebního festivalu Varhanní duchovní hudba.

Letošní ročník nabízí bohatou dramaturgii s ohledem na tradiční i netradiční formy duchovní hudby, s využitím vzácných varhan, postavených firmou Eule v druhé polovině 19. století. Svojí hudební interpretací nás osloví hudebníci z Polska, Ukrajiny a České republiky. Poprvé zde zazní bazuna, dechový nástroj, který kombinuje zvuk lidové trubky s trubkou barokní, na které nejsou ventily jako v moderní trubce. Že i na Ukrajině znějí varhany, nás přesvědčí druhý koncert. Rovněž přivítáme dva známé a velmi oblíbené herce. Petr Kostka a Carmen Mayerová
nás vtáhnou do světa prózy a poezie. Poprvé v prostorách baziliky zazní symfonická hudba v podání Komorního orchestru Pražských symfoniků.

Hudba k nám vždy promlouvá s ušlechtilým cílem potěšit, povzbudit, posílit nás… Přejeme Vám i sobě, aby se tak stalo i při šestnáctém ročníku v nádherném filipovském chrámu.

Těšíme se na vás

Vaše Arte musica

Tagy