weby pro nejsevernější čechy

O pohár primátora města Teplice 2023

Po letní přestávce a „suchém“ soustředění se mladší žáci varnsdorfského HC vydali v úterý 29. srpna 2023 na přípravný turnaj do Teplic.

Hned v úvodu na kluky čekal soupeř z HC Verva Litvínov. Po prvotních rozpacích a respektu ze soupeře hoši prohrávali již 1:3. Druhým varnsdorfským gólem zavelel k obratu F. Sorád. Družstvo se jako jeden muž oklepalo a soupeře nakonec zdolalo 6:3. Ve druhém zápase s domácími Teplicemi bohužel došly síly a po předešlém náročném obratu následovala prohra. Po obědové pauze kluci načerpali síly na poslední zápas s Rakovníkem. Tempo, jakým kluci vlétli na soupeře, bylo až nad očekávání všech diváků, po 5 minutách hry již na tabuli svítil stav 1:0 pro Varnsdorf. Bohužel mladé a začínající družstvo nedokázalo udržet nastavené tempo hry a po úvodních 20 minutách prohrávali varnsdorfští Vikingové již 2:5. Do druhé půle se kluci vrátili na led s jasným cílem, pokusit se o další otočení zápasu. Velké nasazení a chuť vyhrát byla na varnsdorfské straně a tak velmi napínavé utkání nakonec skončilo dramatickou výhrou Vikingů 7:6.

Za svou bojovnost kluci nakonec obsadili celkové 2. místo a posbírali individuální ocenění ( D. Němec – gólman turnaje, F. Sorád a F. Pípa – hráč turnaje, V. Veselý – střelec turnaje).

M. Dam.

Tagy