weby pro nejsevernější čechy

Zahajovací turnaj mladších žáků HC Vikings Varnsdorf 2023 – O pohár starosty města

V sobotu 16. září 2023 se na varnsdorfském zimním stadionu uskutečnil další hokejový turnaj „O pohár starosty města Varnsdorf“, tentokrát mladších žáků (2012) podpořený grantem města Varnsdorf.

Od rána se na stadionu proháněla družstva Frýdlantu, Varnsdorfu, Teplic a Litvínova. Hrálo se opět systémem každý s každým 2 x 20 minut.

Varnsdorfští hoši postupně sehráli 3 vyrovnaná a někdy hodně dramatická utkání. S Frýdlantem si dokázali kluci poradit hned dvakrát (4:0, 3:0) a porazili tak svého budoucího soupeře z krajské soutěže.

Zápas s Litvínovem se po první půlce zdál jednoznačný pro Litvínovské Chemiky (1:3), Vikingové, ale opět jako před měsícem, nechtěli dát soupeři nic zadarmo a i když 5 minut před koncem prohrávali 6:2, dokázali posbírat zbytek sil a ze zápasu udělali drama. I když nedokázali zápas zvrátit ve svůj prospěch (konec 5:6), připravili fanouškům nádherný hokejový zážitek.

Poslední zápas s Teplicemi byl zároveň zápas o 2. – 3. místo. Ani jedno z družstev nechtělo skončit na nejnižším ze stupínku vítězů. S velkým nasazením a hokejovou dravostí končila úvodní dvacetiminutovka smírně 2:2. V poslední dvacetiminutovce již kralovali na ledě domácí Vikingové a dokázali porazit Teplice 6:5.

V celkovém hodnocení se HC Vikings Varnsdorf umístil na 2. místě za prvním HC Verva Litvínov (3. místo HC Huskies Teplice, 4. místo HC Frýdlant v Čechách).

Individuální ocenění (fota níže):
Nejlepší střelec – František Sorád
Nejlepší obránce – Jáchym Vaněk

(Střelci – Sorád 9x, Hemmer 3x, Veselý 7x, Pomichálek, Drančák)

Přípravka HC Viking Varnsdorf vás zve na pravidelné bruslení s trenérem, které probíhá úterý, středa od 16:45 na zimním stadionu – základní vybavení hokejisty k zapůjčení na stadionu.

M. Dam.

Individuální ocenění (z IG HC VDF):




Tagy