weby pro nejsevernější čechy

Jedlová 24HRS 2023 (poděkování)

Dobrý den a ahoj. Akce Jedlová 24 HRS je za námi a já bych vám, jakožto partnerům tohoto sportovního eventu s charitativním cílem, rád poděkoval.

Velice si vážím vaší podpory, bez níž (a to říkám opakovaně) bych nemohl v žádném případě něco takového v tomto rozsahu pořádat.

Letos jsme na Jedlové díky vám občerstvili, ocenili či jinak potěšili celkem 132 aktivních účastníků, 20 dalších se jen přihlásilo, aby akci startovným podpořilo.

Za 24 hodin jsme na Jedlové u rozhledny napočítali 1740 výstupů, to je za pět let konání akce rekord.

Dalším rekordem je vybraná částka na organizaci RWTTC, která po součtech částek z výstupů (za každý z nich 10 Kč) a dále prodejů doplňkových předmětů (magnetů, samolepek, triček) činí 28230 Kč!

A to ještě není konečná částka, několik účastníků si chce ještě doobjednávat trička, takže výsledná suma ještě poroste. Díky tomu se brzy další dítě může zapojit do sportovních aktivit, když samotné sportovat díky handicapu nemůže.

Nejúspěšnějším účastníkem byl v letošním ročníku Jarda Černý ze Zákup, který s 57 výstupy překonal rekord trati z roku 2021. Naběhal při tom téměř 130 km a vystoupal 11200 výškových metrů.

Nejlepší ženou pak byla Sabina Kalusová, která k nám dorazila až z Českého těšína a pro zlato musela zdolat 44 výstupů, 103 km a 7800 metrů výškových.

Zajímavá čísla jsou i zde:

Na přípravách a organizaci se nezištně podílelo 18 lidí.

Celkem se na Jedlové za 24 hodin naběhalo zhruba 4300 km a překonalo 320000 výškových metrů.

Na občertvovačce se snědlo například: 15 kg banánů, 12 kg pomerančů, 12 kg jablek, dvě celé tlačenky, 5 salámů, 2 kg škvarkové pomazánky, 10 chlebů, vypilo 25 litrů kávy, 30 litrů čaje, sud piva, 60 litrů vody a iontů.

Jako každý rok i letos byl závod plný nejen senzačních výkonů ale díky konceptu, kdy se běžci navzájem potkávají a tak i podporují i plný emocí.

Třešničkou na dortu těch po všech stránkách silných zážitků pak byla žádost o ruku přítele nejlepší účastnice při vyhlašování vítězů.

Ještě jednou vám moc děkuji za to, že jste toho všeho byli součástí.

s pozdravem
Karel Valenta

Obrázky z celého průběhu akce od Tondy Krejčího ->



Jedlova24hrs_vysledkyzavodu_20231002
Tagy