weby pro nejsevernější čechy

Basketbal – muži TJ Slovan Varnsdorf A vs BK Baník Most (říjen 2023)

Druzí v pátek 6. října 2023 ve sportovní hale ve Varnsdorfu na palubovku nastoupili muži TJ Slovan Varnsdorf A proti BK Baník Most.

V pár prvních vteřinách to málem vypadalo, že se bude opakovat, co bylo k vidění před chvílí… Jenže sotva se hosté několika úspěšnými koši namlsali, začali citelně dostávat na frak. Létala jedna trojka za druhou…

PS: A těch lidí, co se sešlo. Až mi ta návštěvnost začíná vadit, protože přes všechny ty hlavy se nedá pořádně fotit.

Finál 99:76 (28:10 / 47:33 / 69:63)

Na oddílovém webu:

TJ Slovan Varnsdorf „A“ – BK Baník Most – 99:76

Všichni jsme netrpělivě vyhlíželi domácí start Severočeské ligy, v němž jsme přivítali neoblíbený Most, který je znám svou tvrdou, až zákeřnou hrou. Díky určité historii těchto dvou týmů, kdy byly zápasy vedeny spíše zápasnickým stylem, byli k utkání delegováni tři rozhodčí a kvalitě utkání to jistě prospělo. Soupeř se mohl těšit na bouřlivou, kolikrát až nepřátelskou diváckou kulisu. Vše se na štěstí neslo v duchu slušnosti a je vidět, že naši fanoušci, kteří opět zavítali v hojném počtu, téměř tří stovek, umí fandit a basketu opravdu rozumí.

Na Most jsme vlítli ve velké stylu a brzy vedli výrazným rozdílem. Po první čtvrtině 28:10. Padali nám trojky, vycházeli kombinace, nutili jsme soupeře k těžkým přihrávkám. Druhá čtvrtina byla ve znamení hry koš za koš a soupeř se pomalu vyrovnával naší rychlé hře. Ve třetím dějství převzal soupeř otěže utkání a začal postupně mazat dvaceti bodovou ztrátu. Faktem je, že jsme mu to dost ulehčili. Dělali jsme hloupé ztráty a ještě hloupější fauly, které soupeř trestal z čáry trestných hodů.

V poslední čtvrtině jsme však naplno proměnili naší výbornou fyzickou připravenost a soupeř přestal stíhat. Celoplošnou obranou mu rychle ubývala energie, toho jsme dokázali plně využít a nájezdy do nezkonsolidované obrany jsme udělali za utkáním jasnou tečku. Nakonec z toho bylo v celku jasné vítězství pro naše borce.

Škoda jen nízkého procenta trestných hodů (29/11 – 38%). To ovšem vynahradil vysoký počet úspěšných trojkových pokusů, který se zastavil na čísle čtrnáct.

Kvituji přínos mladých hráčů, kterým postupně roste herní sebevědomí. Obzvláště Filip Ziesseman, který v utkání zaznamenal 22 bodů, k dokonalosti mu chyběl větší klid na přihrávce. A mladý Ondra Buben, který pomalu roste v dominantního podkošového hráče, kterého jsme tak dlouho hledali.

Střelci: Lehroch V. 25 (4×3), Ziesseman 22 (3×3), Lehroch E. 16 (4×3), Buben O. 8, Janoušek 6, Kozák 6 (1×3), Schilling 6 (2×3), Kuník 5, Pasovský 3, Strnad 2, Buben P. 0, Pípa 0.

Tagy