weby pro nejsevernější čechy

Basketbal – mladší žáci U14 – TJ Slovan Varnsdorf vs BK Brandýs nad Labem „B“ (listopad 2023)

V neděli 5. listopadu 2023 ve sportovní hale ve Varnsdorfu o víkendu podruhé nastoupili mladší žáci U14 TJ Slovan Varnsdorf k utkání (nadregionální liga, skupina A, 9. kolo), tentokrát proti BK Brandýs nad Labem „B“.

Když jsem ke konci první čtvrti dorazil a podíval se na výsledkovou tabuli, řekl jsem si, že snad kluci poprvé aktuálně narazili na pořádného soupeře. Jakmile ale začala ta druhá, zůstal jen údiv, co se to asi tak na začátku odehrálo – protože najednou kluci hráli jako vždy a nechávali Brandýs daleko za sebou… Dopadlo to „jako obvykle“ – 55:28 (5:9 / 21:14 / 41:16). Trenér hostů byl docela dost nervózní, a po výkřicích „Vidíš to? Vidíš a chápeš, proč hraješ jenom za Béčko?“ zaznělo z tribuny – „Mít tohle za trenéra, řeknu mamince, že chci chodit na jiný sport“…

Na oddílovém webu:

TJ Slovan Varnsdorf:BK Brandýs n. L. – 55:28 (5:9, 16:5, 20:2, 14:12)
Soutěž mladších žáků se dostala do své druhé čtvrtiny. Tak jako v prvním utkání v Brandýse jsme ani doma nezačali dobře. Nervozita svazovala našim hráčům ruce a chyb bylo v úvodu příliš mnoho. Až ve druhé čtvrtině přišlo zlepšení a obrat ve vývoji utkání. Rozhodující pro celkový výsledek byla třetí čtvrtina (podobně jako v Brandýse), kdy naši hráči dobře bránili a dovolili soupeři zaznamenat pouze jeden koš. V závěrečné čtvrtině jsme již výsledek kontrolovali. Vysoká a zasloužená výhra nad tradičním rivalem po kvalitním výkonu.
Body: Hrabák 24 (1×3), Martínek 7 (1×3), Němec a Zirm po 6, Šindelář 4, Pípa 3 (1×3), Boháček a Čácha po 2, Heteš 1.
Fauly: 17
Šestky: 8/4

Tagy