weby pro nejsevernější čechy

Půlnoční 2023

Ve Varnsdorfu 24. prosince 2023 uspořádalo Hosana Centrum v červeném kostele ve Varnsdorfu Půlnoční.

Před pár lety ustaly půlnoční mše ve starokatolickém kostele Proměnění páně. Jednou jsem zkusil kostel svatých Petra a Pavla na náměstí E. Beneše. Nejsem ale ten typ, co potřebuje jednou do roka předstírat, že jsme všichni bratři a sestry a na befel si rituálně podávat láskyplně ruku… Jenže když jsme letos přišli už i o Rybovku, vzal jsem zavděk akcí v červeném kostele:

Těšíme se na sdílení této kouzelné chvíle s vámi, kde společně zakončíme Štědrý den v nádherné atmosféře Červeného kostela. Přijďte prožít nezapomenutelný zážitek a připomenout si pravou podstatu Vánoc.

No, bohužel. Zas si to pěkně podělám. Lidí přišlo hodně, opravdu hodně. Ale já mohu jen opakovat svůj následný post z FB: Dávno jsem si zvykl, že ničemu nerozumím, nic nechápu, že tenhle svět jde úplně mimo mě. Ale když někdo dorazí na akci inzerovanou jako Půlnoční chlastat, protože „svařák zadarmo“, a překřikovat koledy, protože si potřebuje popovídat se známýma, to jsem fakt nepobral…

Chvílemi nebylo slyšet, kdo co zpívá či povídá, protože to kolem dokola hučelo nikoli jako v úle, ale spíš jak v kravíně. A když ve vstupních dveřích narazíte na člověka, který sotva stojí na nohou a zjevně ani mluvit nemůže, sváteční pohoda je ta tam. Není to nic proti organizátorům, snaha byla, mysleli to dobře. Jen je to další kapka, proč prostě nemůžu vystát lidi.

Rok 2017 ->, rok 2016 ->, rok 2015 ->

Tagy