weby pro nejsevernější čechy

Pochod švihlé chůze Varnsdorf 2024

7. ledna se slaví mezinárodní den švihlé chůze, a díky tomuto svátku se v roce 2024 Varnsdorf zařadil mezi světová města…

Komu nic neříkají Monty Python, nikdy nepochopí.

Možná pamětníci vzpomenou kuriozity, kdy se tohle „téma“ (včetně kávy) objevilo na domácí půdě jako Vědecký ústav pro výzkum chůze v tehdy velmi populárním Televarieté:

TakžePochody švihlé chůze se konají na připomínku kultovního britského seriálu Monty Python a jejich slavného skeče o Ministerstvu švihlé chůze. Švihlá chůze má samozřejmě svá pravidla, ovšem v originalitě a kreativitě se meze nekladou, a tak můžete aplikovat i svůj vlastní styl. Sejdeme se na náměstí u Věžičky ve 14 hodin a svými ladnými pohyby švihlé chůze doskotačíme až k pivovaru Kocour. Přesnou trasu ještě upřesníme. Kdo chce, může si vzít nezbytné rekvizity jako buřinka či aktovka, ale outfit je samozřejmě zcela na Vás. Přesouvat se budeme výhradně po chodnících, ale pokud by někdo nacvičil svou sestavu v autě, může nás doprovázet i po silnici. Můžete si též vyrobit transparenty a nacvičit bojvé pokřiky. Těšíme se na hojnou účast. Švihlé chůži třikrát Zdar!

Za mne osobně velké překvapení, tolik recesistů širokého věkového spektra jsem (navíc v tomhle počasí) vskutku nečekal.

Tagy