weby pro nejsevernější čechy

Pozvánky na akce do Polevska a Trojzemí

Přijměte pozvání na chystané akce.

1) ZAPOMENUTÁ MÍSTA / V dobré společnosti – 21. 4. 2024, 14:00, sál restaurace Na Křižovatce Polevsko

Další prezentace Zapomenutých míst. Tentokrát budeme „v dobré společnosti“ a budeme se zabývat bývalými hostinci v obcích Polevsko a Großhennersdorf. Na programu bude kromě promítání 4 krátkých filmů a procházky po Polevsku i bližší seznámení s diváky z Německa. Akce bude tlumočena do češtiny a němčiny, vstup je zdarma. Těšíme se na Vás!

2) CYKLOJÍZDA 1945 – 2004 – DNES / Po stopách vzpomínek Trojzemí – 01.05.2024

U příležitosti 79. výročí konce druhé světové války a 20. výročí vstupu České republiky a Polska do EU Vás srdečně zveme na komentovanou cyklojízdu se zastávkami po regionu Trojzemí. Společně si připomeneme místa a historické momenty, které se zde odehrály a během posledních 80 let měnily životy místních obyvatel i zdejší krajinu. Hranice byly vytyčeny, přísně střeženy a opět otevřeny. Pojďme si společně užít tuto svobodu a uvědomit si díky historickému pohledu její význam.

Během cesty budeme mít prostor a příležitost nejen k seznámení a diskuzím, ale také si na jedné ze zastávek uděláme společný piknik. Vezměte si tedy prosím s sebou deku a něco k jídlu a pití.
Akce bude tlumočena do češtiny, němčiny a polštiny.

Účast je zdarma.

Start (9:30) / Cíl (ca. 16:30) – Nádraží Hagenwerder
Délka cca 30 km
Bližší informace a přihlášky do 24.04.2024 p.zahradnickova@hillerschevilla.de


Tagy