weby pro nejsevernější čechy

Školní basketbalová liga – Kvalifikace Jr. NBA League Varnsdorf 2024

Dne 22. dubna 2024 se v tělocvičně Základní školy Edisonova ve Varnsdorfu uskutečnila školní basketbalová liga 3. – 4. tříd, která kopíruje herní systém NBA.

Turnaje se zúčastnilo pět varnsdorfských škol – ZŠ NÁMĚSTÍ, ZŠ VÝCHODNÍ, ZŠ EDISONOVA, ZŠ BRATISLAVSKÁ, INTERAKTIVNÍ ZŠ KARLOVA. Soutěž se hraje podle pravidel minibasketbalu systémem každý s každým. Týmy, které se umístí na prvním a druhém místě postupují do podzimní základní části Jr. NBA. Týmy umístěné na třetích pozicích mají přidělenou další šanci na postup do základní části v podobě dalšího turnaje o postupové místo.

Pro spoustu našich žáků to byla první zkušenost s basketbalovým turnajem, a přestože jsme začali s jedním nepovedeným zápasem proti favoritům turnaje – ZŠ Edisonova, naši žáci neztratili odhodlání do dalších bojů. V dalším zápase jsme ukázali naši sílu a zvítězili s jasnou převahou nad ZŠ Východní.

Třetí zápas byl plný napětí, jelikož jsme hráli velice vyrovnaný zápas se ZŠ Bratislavskou. Bohužel štěstí se nakonec přiklonilo na stranu soupeře a prohráli jsme o jeden jediný koš. Nicméně naši hráči s novou motivací nastupovali v posledním zápase proti IZŠ, kterou jsme jednoznačně porazili.

Vyslovuji velkou pochvalu všem našim hráčům za pěkné výkony a celkový hezký přístup po celou dobu soutěže. Všichni jsme si to moc užili a díky dvěma výhrám a dvěma prohrám jsme dosáhli na krásné 3. místo, což nám zajistilo šanci bojovat o postup do základní části.

Výsledky tohoto turnaje budou započítány do probíhající varnsdorfské Olympiády I. stupně základních škol, což znamená další důvod k radosti z našeho týmového úspěchu.

  1. místo ZŠ EDISONOVA (zelená)
  2. místo ZŠ BRATISLAVSKÁ (červená)
  3. místo ZŠ NÁMĚSTÍ (bílá)
  4. místo ZŠ VÝCHODNÍ (tmavě modrá)
  5. místo ZŠ INTERAKTIVNÍ (světle modrá)

Blanka Plocarová, učitelka TV
ZŠ Varnsdorf, nám. E. Beneše

ZŠ Edisonova na FB:

V pondělí se na naší škole uskutečnil turnaj v basketbale pro žáky 1. – 4. tříd. Turnaj byl meziškolní a zúčastnilo se ho 5 škol z našeho města. Každý hrál s každým a naši skvělí žáci vyhráli všechna 4 utkání. Máme tak další skvělý sportovní úspěch!

Basketbalová akademie Šluknovska/Schrödingerův institut:

Varnsdorfská kvalifikační skupina do Jr. NBA zná své dva postupující. Gratulujeme ZŠ Edisonova a ZŠ Bratislavská. Ze třetího místo má šanci ještě postoupit ZŠ Náměstí a za účast děkujeme ZŠ Východní a ZŠ Karlova.

ZŠ Východní:

V pondělí 22.4. proběhlo kvalifikační kolo Jr. NBA, které bylo zároveň součástí Olympiády 1.st. Naši žáci vybojovali 4.místo.

Jr. NBA divize E 2022 ->, Jr. NBA divize D 2022 ->, NBA 2022 postup ->

Tagy