weby pro nejsevernější čechy

Začátek roku u Salesiánů

V den pololetního vysvědčení, ve čtvrtek 30. ledna, se večer proměnily prostory Salesiánského klubu mládeže na jiříkovské faře v místo s největší koncentrací masek široko daleko. Třicet dětí se zde sešlo při dalším nocování, tentokrát spojeném s karnevalem a se zajištěným programem i na pátek, den pololetních prázdnin. K vidění byly klasické i moderní pohádkové bytosti.  Zaměstnanci a dobrovolníci střediska připravili pro děti několik soutěží v maskách i diskotéku. V pátek po snídani jsme vyrazili směr hasičárna, kde na nás čekalo několik členů jiříkovského sboru dobrovolných hasičů. Ti se dětí hned ujali a celé dvě hodiny se jim skvěle věnovali. Děti se dozvěděli spoustu informací o činnosti hasičů, prohlédli si jejich výstroj a vybavení, něco z toho si mohli i vyzkoušet. Potom jsme se přesunuli před hasičárnu k zaparkovaným hasičským autům, které si děti prolezli a prohlédli si, opět se zajímavým výkladem, jejich vybavení.

Vyfoukaní jsme se vrátili na faru a do oběda někteří byli venku, další uvnitř hráli hry. Hrami a soutěžemi jsme dětem vyplnili i dobu mezi obědem  a jejich odchodem domů.

Nyní už začínáme „stříhat metr“ do odjezdu na jarní prázdniny, které budou opět v Jizerských horách. Při dalším nocování se 4. dubna se opět připojíme k celoevropské akci Nocování s Andersenem. Dále nabízíme možnost „naskočit“ v pololetí do některého z kroužků. O všech těchto aktivitách průběžně informujeme na našem facebookovém profilu, na stránkách www.skmrumburkjirikov.sdb.cz, fotogalerie z akcí jsou i na webu www.jiříkov.eu.

Ještě jednou bych chtěl poděkovat všem, kteří přispívají ke zdárnému průběhu akcí

Jan Dvořák, Salesiánský klub mládeže

Více fotografií z karnevalu k vidění i na rajčeti.

A ještě jedna fotogalerie k vidění zde.