weby pro nejsevernější čechy

Malá lekce zeměpisu podruhé

Své záliby v hromadění nejrůznějších materiálů z turistických Infocenter, vyhledávání regionálních knih a občasné propagaci mimovýběžkových terénů jsem se nevzdal a pokud to jen trochu půjde, ani to v dohledné době neplánuji. Proto jsem onehdy s radostí sáhl po brožurce Českolipsko a okolí II. od Městského informačního střediska Česká Lípa a Klubu českých turistů Česká Lípa. No, sice nemám první díl, ale dějová návaznost mi určitě chybět nebude. A je to tady za rohem, říkám si, tak si tam mohu kdykoli odskočit.

Jenže jak listuji vybranými objekty a místy, jsem trochu zaražen a vracím se k názvu brožury. Mapka možná napoví víc (kdo na ní najde Českou Lípu, má u mě bludišťáka).

Inu, pokud chcete vědět, co U NÁS stojí za vidění, musíte občas vyrazit do sousedních krajů a nenechat se zmást zavádějícím názvem. Jsme všichni jedna velká rodina a někteří jsou všudezdejší.

Aktualizační PS: Svět je malý a o náhody v něm není nouze. jen pár hodin po zveřejnění textu jsem vlezl na kontrolu do varnsdorfského Íčka a tam na pultě leží štůsek této brožurky, za 30 peněz kus. Takže po její pořízení ani není nutno jezdit nikam daleko.

Tagy