weby pro nejsevernější čechy

Po unaveném výkonu přišel Varnsdorf o všechny body (FK VARNSDORF – FK VIKTORIA ŽIŽKOV 0:1)

Varnsdorf úvod jara opravdu nezvládá dobře a první liga se pomalu, ale jistě vzdaluje. V neděli 16. 3. 2014 prohrál podruhé v řadě, tentokrát na domácí půdě s toho času desátou Viktorií Žižkov 0:1.  Žižkov hned od začátku přišel s rychlým a kompaktním fotbalem, Varnsdorf se nemohl dostat k soupeřově bráně. Varnsdorfští kupili nepřesnosti a dělali velké chyby, všechny odražené míče sbírali hosté. Ke cti Sveročechů byl jedině Rudnytskyy, kterými svými výpady po pravé straně několikrát ohrozil soupeřovu bránu.

Mokrý trávník a nehezké počasí, to byly hlavní věci, které rozhodly o kvalitě zápasu. V druhé půlce se už hráči obou týmu častěji obraceli k variantě ostrých skluzů a faulů, kvůli kterým bylo uděleno mnoho žlutých karet. Nebezpečné šance zápasu chyběly ze všeho nejvíce.

V 69. minutě rozhodl o celkovém skóre žižkovský Škoda, kterému míč doslova nabídla varnsdorfská obrana. Brankář Fendrich se sice vyběhnutím snažil situaci zahránit, ale Škoda si v obrovské šanci při rozložení sil „jeden proti jednomu“ poradil s přehledem a Fendricha mazácky přehodil mírně nadzvednutou střelou. Stav nula jedna vydržel až do konce utkání.

Celý průběh mače najdete ZDE! Následující utkání hraje Varnsdorf opět doma a to se Sokolovem příští neděli 23. 3. od 15:00. Výběžek.eu bude znovu u toho.

Fotografie ze zápasu pořizoval Jakub Trmal: