weby pro nejsevernější čechy

Sláva panu Řediteli! (Nenápadný a neokázalý vlezdoprdelismus)

Nějak jsem v poslední době pitval nitro či nimral pitro, nebo tak nějak a nezabýval se okolním světem. Tak, abychom si to probrali (a vynechám pro dnešek přípravu III. světové války od pana Pútina): Mímu kousnuli mravenci (asi). Pana Housku, toho, jehož jméno se nesmělo vyslovit do té doby, než zemřel, zavraždil podle sdělení policie osamělý střelec (asi).(originál fotka ivo šafus) Místostarosta Rumburka, na svobodě stíhaný pan Šváb, si přihrál z městské kasy dalších 15 Mega do své nemocnice (určitě). Skončila zima (určitě).
O titul největší události posledních hodin zápolí, podle mého, dvě události. Ta první spočívá v tom, že jsem včera přišel domů a už tam nebyl kámen na kameni, resp. židle na stole a stůl u skříně. Má milá paní Dominika čas od času dostane takový menší záchvateček šílenstvíčka, oči se jí potáhnou jemnou blankou, nevidí, neslyší, a jen koná. Ta chvíle nastala právě včera a my jsme se přestěhovali. Jinak řečeno, Nika tentokrát přestěhovala celý dům – zevnitř tedy. V ložnici je studio, což beru jako nenápadnou pobídku, aby se o kytary nezakopávalo, ale se na ně třískalo. Ve studiu je ložnice, což beru jako to, že se tam konečně dá legálně spát, nikoli ilegálně předstírat vnitřní umělecké zápasy, demonstrované ovšem navenek několikahodinovým odpoledním spánkem…
Druhou událostí je nominace serveru vybezek.eu na „prestižní“ cenu „Zlatá můza Severu 2013“. Nebudeme se tu malodušně handrkovat o význam slova „prestižní“ (je to něco mezi „jistěže“ a „přítěží“), ale když se to slovo někde napíše, všichni se tváří důležitě. Pan Ředitel kvůli tomu, jestli náhodou „vybezek.eu“ nedostane místního „Oskárečka“ musel jít na Bál Tolštejnského panství, kde se ceny slavnostně a prestižně vyhlašovali. Ten zážitek mu nepřeji. Jednou jsem na tom bále byl a musím se bez mučení přiznat, že mi nebylo ladně a dobře, neb skupinové zábavě a lá „a teď si dáme, aby bylo veselo, všickni vláček!“ jsem fakt odvykl.
Na dokumentární fotografii z bálu je možné na stránkách „vybezek.eu“ spatřit málo maskovaného Pana Ředitele, an nechápavě kouká na výborně maskovaného pana starostu Warnsdorfu Louku, kterýžto cosi luští z pergamenu a všemu přihlížejí výborně maskovaná Fčelka a další výborně maskovaná, mně neznámá, pohádková bytost. Je to všechno asi tak stejně veselé jako je film „Hoří, má panenko!“, který není o požáru. Panu Řediteli tímto vzdávám úctu nejvyšší a přesto, že vybezek.eu cenu nezískal (vítěze si někde najděte na prestižních stránkách toho prestižního ocenění. Které jsou jistě všem známé, neb jsou samy prestižní, až to praská), cením si toho, že i přes účast na bále zůstal naživu. Komu čest, tomu i sláva!