weby pro nejsevernější čechy

Alba Rugby Rumburk

Včera [31/3] jsem jel na čtvrtou hodinu odpoledne do Rumburka, kde se na starém fotbalovém hřišti za kulturákem Střelnicí konal trénink místního rugbyového týmu. Trochu jsem vyzpovídal hrajícího předsedu a kapitána Alba Rugby Rumburk Vratislava „Antona“ Drdu a posléze i trenéra Zdeňka Zatloukala. Pak začal vostřejší trénink.(níže na fotce vlevo je trenér Z. Zatloukal a vpravo předseda Vratislav „Anton“ Drda) S předsedou jsem mluvili o chodu klubu, který vznikl před více jak rokem a půl ungefer. Pro nedostatek hráčů chtějí hrát sedmičkové rugby (sedm hráčů v poli). Na 15ctkovej nemají zdaleka počet nadšenců, kterých by muselo být cca 60tka. Přihlásí se do soutěže v Polsku, kde je v tabulce asi sedm týmů, bude se to hrát systémem jednodenního turnaje každý s každým. Turnaj uspořádá každý celek v soutěži. Je to vlastně mezinárodní soutěž. Mimo tohoto týmu z Rumburka tam hraje i někdo z Německa. Asi za měsíc zajíždí právě do Německa do Kittliz na skoro ostrý přípravný první zápas. S trenérem Zdeňkem Zatloukalem jsme mluvili krátce o velice striktních pravidlech rugby, co se smí a nesmí, něco málo kolem taktiky atd.. Potvrdil mi, že je to sport gentlemanů. Trénink byl dlouhý dvě hodiny a dost náročný.

Mluvili jsme také i o nedostatku nadšenců do tohoto (dle mého uvážení) skvělého sportu. Pokud by někoho lákalo tento sport provozovat, neváhejte a běžte mezi ně. Každé pondělí a čtvrtek od 16,00 hodin jsou na fotbalovém hřišti FK Rumburk jejich tréninky. Během krátké doby bude i stanoven náborový den. Přesné datum, místo i čas konání tu na výběžku.eu zveřejním.

Mnoho se dozvíte i z jejich stránek:Oficiální stránky klubu ALBA RUGBY RUMBURK

Ve fotogalerii je vícero fotek a to ještě ze starého hřiště. Od tohoto čtvrtka trénují na klasickém fotbalovém hřišti s oválem :