weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam čtyřiadvacátého týdne 2014

Když už, tak už. Počasí se po krásně prohřátých pracovních dnech začíná chvílemi kabonit a v kalendáři máme akcí tolik, že nevím nevím, kam dřív skočit. Ani kvůli tomu nestíhám sestavit pozvánku. Podívejme se tedy, co všechno v následujících dnech asi nemám šanci stihnout. Čtvrtek 12. června 2014 jsem začal v Jiřetíně pod Jedlovou na Sportovních hrách, kam jsem se jel opalovat už poněkolikáté (rok 2012, rok 2013). Odpoledne pro změnu zaskočím do Městského divadla ve Varnsdorfu, kde začíná maraton školních akademií a jako první se ukáže ZŠ náměstí (i ta se opakuje pravidelně, rok 2012, rok 2013).  Díky tomu ovšem nestíhám rumburskou vycházku po městských dřevinách. A že na Špičáku – Rozkroku jedou nějaké slavnosti, o tom jen vím, ale žádné podrobnosti neznám.

V pátek 13. června 2014 už to začíná být na naklonování. Sklářské slavnosti Nový Bor, Mezinárodní hudební festival Česká Kamenice, farmářské trhy ve Varnsdorfu a s nimi spojené zahájení Mezinárodního folklorního festivalu Tolštejnského panství přesně v okamžiku, kdy Městská knihovna vyhlašuje výsledky Literárního Varnsdorfu. Alespoň že se letos poprvé ve VDF objeví zástupci českokamenického festivalu, v 17:00 mají před Střelnici dorazit italští praporečníci! Ti se ostatně ukáží o den později i v Krásné Lípě.

V sobotu 14. června 2014 pokračuje jak Mezinárodní hudební festival Česká Kamenice (pláču, pláču sůl, letos neudivím ani průvod městem, ani monstrkoncert na náměstí, ani odpolední mažoretkovou přehlídku), tak Mezinárodní folklorní festival Tolštejnského panství v Krásné Lípě i Sklářské slavnosti Nový Bor. K tomu budou některé ze souborů z České Kamenice k vidění na náměstí v Rumburku (10:00-12:00 a poté 14:00-17:00). V Krásné Lípě ovšem navíc bude i Pohádkový les (kde budu strašit místní děti svou přítomností na druhé straně barikády), i jarmark. K tomu Lužické sedmistovky, celodenní Festiválek Na Kopečku v Rumburku, vojenská vozidla na náměstí ve Šluknově, vycházka v Lipové, s o.p.s. České Švýcarsko na lodičky – no kdo to má všechno stihnout?

Alespoň že v neděli 15. června 2014 to mám jednodušší – odpoledne jen v divadle STARS pro město Varnsdorf. Jen nevím, kdy postahuju fotky a kdy k nim něco napíšu…

Pokud vám to nestačí, další akce objevíte třeba v našem kalendáři. A pokud víte o nějaké další, kterou se nám nepodařilo objevit, dejte nám vědět.