weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam pětadvacátého týdne 2014

Teď se budu nějaký čas jen a jen opakovat. Akcí se totiž ve víkendových termínech začíná kupit tolik, že se prostě nedá vlastně skoro nic stihnout. Podívejme se tedy na aktuální nabídku konce týdne. Jak jsme psali, ve čtvrtek 19. června 2014 doporučujeme koncert N.T.C. v RBK a divadlo ve VDF, při troše dobré vůle by se snad dalo stihnout alespoň částečně obojí.

Daleko horší je to v pátek 20. června 2014. V době, kdy se bude rozjíždět zavedený GymplFEST u Kocoura (rok 2012 poprvérok 2012 podruhé, rok 2013), se totiž čistě náhodou budou střetávat termíny dalších koncertních akcí – zatímco v Městské knihovně ve VDF bude zpívat varnsdorfské Náhodou, na Kopečku v RBK bude v té samé době bude zpívat rumburské Náhodou. A co včil? k tomu ještě přidejme program SK Viktorie z Jiříkova v Domě kultury v RBK (i když ji sama Střelnice v programu neuvádí). A aby toho nebylo málo – začínají také Svatojánské slavnosti bylin nebo Benešovský slunovrat.

A je tu sobota 21. června 2014. Rožany, Vlčí hora a svatojánky, večerní show v Krásné Lípě, Rockfest (letos zase na Čtverci), přednáška ve Chřibské, Fichtlcup na Studánce (rok 2012, rok 2013), Hudební akademie Šluknovska Schrödingerova institutu, Step By Step v Mikulášovicích, v RBK v kostele sv. Vavřince koncert RKO. Jestli ono by nebylo lepší zdrhnout někam úplně jinam.

Ani v neděli 22. června 2014 to není o moc lepší. Zatímco v Mikulášovicích začínají Nožířské slavnosti (rok 2012, rok 2013), turisté vyrážejí na výroční oslavu obnovené rozhledny na Studenci. No a večer se zase poperou dva koncerty – v Mikulášovicích uzavírá slavnosti Petr Spálený, ve VDF ve starokatolickém kostele zahraje před prázdninami Varnsdorfská komorní filharmonie (rok 2012, rok 2013).

Pokud vám to nestačí, další akce objevíte kromě připojených plakátků také v našem kalendáři. Pokud víte o čemkoliv dalším, dejte nám vědět.