weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam osmadvacátého týdne 2014

Opět tu máme nabídku na akce na konci aktuálního týdne. Pokud se o našem regionu bude mluvit v médiích, bude to nejspíš kvůli cyklistice. Ve čtvrtek to začalo, do neděle to bude omezovat silniční provoz ve výběžku a přilehlém okolí, k tomu nějaké ty doprovodné akce. Ovšem zdaleka to není vše.

V pátek 11. července 2014 začíná třeba na Čtverci v Dolní Poustevně každoroční sraz Matýskářů. Jede se Rally Bohemia. Bude se hrát v Kytlicích, v Úštěku, nebo divadlo ve Sloupu. A ve Varnsdorfu před Střelnicí budou další farmářské trhy.

V sobotu 12. července 2014 bude akcí dost, já to ovšem řeším odjezdem di západočeské metropole. Tudíž se mne netýká muzejní noc v Drážďanech, ani Starokřečanské slavnosti, ani s nimi každoročně kolidující Rodeo v Království u Šluknova, ani pro mne překvapující 1. ročník Varnsdorfské Bukvice, ani vernisáž nové výstavy ve Chřibské, ani noční výstup na Klíč.

V neděli 13. července 2014 si alespoň trochu užiju cyklistiky, protože jako každý rok se závěrečná etapa startuje ve Varnsdorfu na náměstí, a odpoledne si půjdu odpočinout do Filipova.

Další akce objevíte na připojených plakátcích. Ty z větší dálky jsem občas ani nestihl zadat do našeho kalendáře, ale pro změnu v něm zase najdete akce, k nimž nemáme plakátky. A pokud víte o čemkoliv dalším, dejte nám vědět.