weby pro nejsevernější čechy

Fotbalová národní liga je zpět, Varnsdorf hraje první soutěžní utkání již tuto neděli

Se začátkem srpna je spojen i začátek naší druhé nejvyšší fotbalové soutěže. Chrabrý zástupce našeho severu, FK Varnsdorf, se v prvním utkání vzepře na domácí půdě týmu z Ústí nad Labem. Výkop je v neděli 3. 8., rozhodčí foukne do píšťalky v 17 hodin.

 JT 1237

ilustrační foto: Jakub Trmal

Bez Kotiše a Cany vyjdou varnsdorfští harcovníci do boje, zato však s novým systémem hry a přeměněným kádrem. Jak jsme informovali v článku o letní přípravě, z Varnsdorfu odešlo mnoho posil, ale zároveň přišla nová nadějná jména, mezi nimi brankář Samoel. Jedničkou v bráně ale zůstává Porcal.

Podle informací trenéra Zdeňka Frťaly se můžeme těšit i na jiný styl hry, úspěšný kouč má nyní v ruce více formací, které bude používat. Jednou z nich je například hra na tři střední obránce. Uvidíme, jak a jestli vůbec prospěla letní pauza varnsdorfskému týmu.

Jedno ostré utkání si už borci z Kotliny zahráli, když v Poháru České pošty drtivě porazili Chrastavu 0:8. Další kolo této soutěže sehraje Varnsdorf s Bohemians Praha (Střížkov).

Vraťme se ale k utkání s FK Ústí nad Labem. Při něm navážeme na tradici z minulého roku a odvysíláme ho online textovým přenosem. Zároveň doufáme, že se nám většina domácích zápasů povede zprostředkovat právě tímto způsobem.

Tak tedy ještě jednou: 3. 8., 17:00, FK Varnsdorf – FK Ústí nad Labem