weby pro nejsevernější čechy

Tolštejnské krasodění 2014

V sobotu 16. srpna 2014 ožil Jiřetín pod Jedlovou dalším ročníkem Tolštejnského krasodění. Bohužel, letos si organizátoři (Česká krajka, Na křižovatce o.s., obec Jiřetín a MAS Šluknovsko) mohli spolu s filmovou klasikou povzdechnout „i nebe je proti nám“. Déšť střídal liják, nepříjemně pofukovalo a pokud se ukázalo sluníčko, pak spíš jen proto, aby se člověk naštval, protože vzápětí začalo znovu pršet. Počasí se tak podepsalo na návštěvnosti i na programu akce – někteří stánkaři nedorazili, Arzenal band statečně vyhrával zpod přístřešku, živé ukázky řemesel a rekordy se nekonaly… I přes to řada návštěvníků dorazila a snad nelitovala.

Svůj loňský slib dodržel místní starosta a kandidát do Senátu – otevřel svou „výstavní síň“, byť zatím jen neformálně – k vidění byl nejen nádherně opravený interiér podstávkového domu, ale i řada jeho fotografií zblízka i zdaleka.

Odpolední módní přehlídku, která musela být přesunuta z plánovaného sportovního areálu do prostor penzionu, kde byly účastnice kurzů ubytovány, nafotila -maw-, protože já už byl tou dobou v Srbské Kamenici.

A tradičně, pro porovnání – rok 2012 a rok 2013.