weby pro nejsevernější čechy

Druhé kolo rozhovorů s kandidáty do senátu: Jaroslav Sykáček

Vaše oblíbené jídlo?
Oblíbené jídlo? Hm, já mám spoustu oblíbených jídel. Rád si dám třeba klasickou svíčkovou, občas si rád pochutnám na něčem ve zdejší rybárně, ale výborné je taky, když si se sousedy, kamarády a rodinou pěkně venku posedíme, pogrilujeme, popijeme …
Vaše oblíbená kapela, píseň?
Tak u mě to jsou jednoznačně náš Olympic a slovenský Elán s písničkou Voda, čo ma drží na vodou. Rád si ale poslechnu i country nebo vážnou hudbu. Za nejúžasnější sólový nástroj ovšem považuji varhany. Je mi ctí, že již dlouhá léta mám tu čest mít záštitu na nad nádherným festivalem varhanní duchovní hudby v bazilice minor Panny Marie ve Filipově.
Vaše oblíbená destinace na dovolenou?
Co se dovolené týče, mám z českých destinací nejraději Český ráj, konkrétně Drhleny u Kněžmostu. Jezdili jsme tam už jako děcka na tábor a stále se tam rád vracím. Samozřejmě ale nemohu nevzpomenout na „naše“ Prachovské skály. Tam jsou procházky nádherné v jakémkoliv ročním období.
Ze zahraničních destinací jezdím asi nejraději do Chorvatska, zejména pak na jižní část Dalmácie.
Vaše koníčky?
Nejraději trávím volný čas zahradničením. Na zahradě jsem si už vysadil víc jak čtyři desítky stromů, stromků, keřů atd. Když to na jaře začnete všechno kvést, je to nádhera. No a navíc to je výborný relax.
Váš oblíbený drink?
Oblíbený drink? To mi nic moc neříká. To si dám radši dobré české pivo, nebo moravské bílé vínko :).
Váš oblíbený film?
Je jich určitě víc, ale i po letech se rád podívám na film Kleopatra s Elizabeth Taylor.
Co vás dokáže potěšit a uklidnit?
Potěšit mě dokáže především to, když se dokážeme sejít celá rodina. Takových chvilek sice není moc, ale o to je to vzácnější a příjemnější.
Co vás dokáže zneklidnit a vytočit?
Zneklidnit, vytočit? Moc toho není, ale arogance, nadutost a zlomyslnost některých lidí funguje docela spolehlivě … :)
Jak se vůbec právě máte?
Díky za optání. Obě dvě starší dcery se mi teď vrátily v pořádku ze zahraničí, mladší dcerka ze školy a manželka ze školení, takže je vše o.k.
Samozřejmě, že je teď před volbami všude znát nějaká ta nervozita a zaznamenal jsem už i nějaké útoky na mou osobu. To už ale k tomuto období, bohužel, patří. Ať už ale dopadnou volby jakýmkoliv způsobem, vždy to bude dobře, neboť to bude podle přání a rozhodnutí našich lidí. A to je třeba respektovat!

ROZHOVOR S JAROSLAVEM SYKÁČKEM O SENÁTU A JEHO FUNKCI TADY->