weby pro nejsevernější čechy

Mandava Jazz 2014 aneb jazz ve vlaku

Stejně jako v loňském roce tak i letos v neděli 12. října 2014 skončil přeshraniční festival Mandava Jazz / Mandau Jazz koncertem ve vlaku.

Od loňského roku došlo k několika inovacím. Vlak dorazil s muzikanty i posluchači už ze Seifhennersdorfu přes nové zastávky u Kocoura a na Starém nádraží. V zatím relativně průchozím vagonu hrál Futur Swing, místo loňského Kocoura bylo ke koupi jakési německé pivo, pohoda, vešla se i nějaká ta kola. Lidí sice začalo postupně přibývat, ale vzhledem k tomu, že v Žitavě k nám přibyla další souprava s druhou kapelou, posluchači se rozložili do prostoru a tak nějak mi přišlo, že je dýchatelněji, než minulý rok. Průvodčí byl schopen plynulého průchodu, mihla se i děvčata s klobouky, do kterých se vybíraly dobrovolné drobné.

Ve vhodnou chvíli jsem přeběhl do zmíněné druhé soupravy a čekal mne tam zcela jiný nářez – sestava Postmodern Orchestra valila svůj sound do podupávajících diváků o sto šest.

Oč méně mi přišlo tentokrát zájemců z naší strany, o to větší šrumec byl z německé strany – několik profi kamer, spousta fotografů, rodiny s dětmi. Jo, moc pěkná cesta tam a zase zpátky.

Tagy