weby pro nejsevernější čechy

Karáskovy vánoční trhy

V půvabném prostředí historického dvora (Bulnheimischer Hof) a na parkovišti u Karáskova muzea se konají v neděli 30. listopadu 2014 tradiční přírodní vánoční trhy s více jak 60 prodejci z celého Saska a severních Čech.

Na trzích si budete moci zakoupit veselé figurky ze dřeva a keramiky, likéry z lesního ovoce a bylinné produkty z revíru Karla Stülpnera (Krušné hory), originální dřevěné hračky z Jizerských hor, kožešiny domácích zvířat, košíkářské zboží, vlněné deky, hornolužické dřevěné obrázky, knihy a jiné obrázkové svazky, ručně vyrobené vánoční ozdoby, šperky z Čech a z Norska a mnoho dalšího.

Samozřejmě bude k mání i spousta dobrot  a pochutin i v podobě ochutnávek. Pestrá nabídka zahrnuje čerstvě uzené pstruhy, speciality z divočiny a drůbeže, kozí máslo, sýry a maso, chutné klobásy ze statku, domácí zeleninu, křupavý Karáskův chléb nebo chléb z dřevěné pece, perníčky z Pulsnitzu i horké rakytníkové víno a medovinu.

V Karáskově vánočně vyzdobeném muzeu můžete obdivovat výstavu s názvem „Hračky snů z dob minulých “.

Karásek a jeho zdatní kumpáni Vás srdečně zvou na tyto vánoční trhy do centra hornolužického příhraničního města Seifhennersdorf od 13 do 18 hodin.

Další informace naleznete na www.karaseks-revier.de