weby pro nejsevernější čechy

Na Kopečku v čajovně s webem Magic of nature plném fotografií o přírodě

Ve středu [10/12] od 16.30 hodin proběhlo v čajovně Vánoční posezení ZŠ Pastelka pro II.třídy s rodiči a partnerskou třídou z Ebersbachu. Po 19.00 hodině se uskutečnila velice zajímavá přednáška o (skoro rok) nově vzniklém webu Magic of nature. V tento den byl v čajovně ze začátku neskutečný frmol a takového lidu všude. Malých, velkých, českých, německých. Šlo o Vánoční posezení ZŠ Pastelka s partnerskou třídou z Ebersbachu. V kostelíku nejprve zazněla česká a německá koleda, různé písně. Pak se tvořilo v čajovně cosi vánočního, nahoře i dole.

Po 19.00 hodině se vše uklidnilo a proběhlo zajímavé představení projektu „Magic of nature“ . Z webu čajovny: Jde o webovou veřejnou databázi autorských fotografií přírody. Cílem je seznamovat širokou veřejnost s jedinečností a bohatostí naší i zahraniční přírody a přispívat tím k jejímu poznávání a k její ochraně. Projekt je dílem Lesnické školy Šluknov a řady dalších autorů jejichž počet neustále roste. Je tam prý asi kolem 6´000 fotek a každým dnem příbývá plno nových. Přítí rok změní web vzhled, aby stránky byly přehledné, moderní a především lákavé. Líbí se mi i to, že všechny fotky na webu Magic of nature se nesmí používat ke komerčním účelům, ale žáci nebo studenti si je mohou stáhnout ke svým pracím, projektům, úkolům, ke studiu, k učení.

Stránky Magic of nature k nahlédnutí zde.

Pozvánka do čajovny Na Kopečku:

V sobotu 13. 12. 2014 od 15.00 hodin! „Advent Na Kopečku“. Výstava a koncert, minitrhy s vánoční tématikou, ručními výrobky a výrobky z chráněných dílen, svařák, čaj, káva, vánoční pohoda. Naše tradiční akce.

Ve středu 17. 12. 2014 od 16.00 hodin! Na Kopečku Sněž í… „Že na Kopečku sněží? Ne tak docela! V kamnech bude praskat oheň, na plátno se bude promítat zasněžená pohádka, budou se prověřovat znalosti v chuti cukroví či číst v našem pohodlném křesílku, možná příjde i kouzelník. To vše v příjemné atmosféře, s dobrým čajem a v přítomnosti pohodových lidí. Hospodyňky, zúčastněte se soutěže o nejlepší vánoční cukroví! Své dobroty můžete nosit do čajovny od 16 hodin. V 19 hodin začne zkušená porota s hodnocením.