weby pro nejsevernější čechy

Inventura (nedělní)

Konečně jsem se se sepsáním Inventury dostal do neděle. To byl původní plán. Aby tu bylo, co bylo a co bude. Přesně teď. Když se láme týden.Tak to snad vydrží. Minulé pondělí to vypadalo, že snad bude zima, ale neklaplo to. Zůstává jenom takový promoklý advent. Advent se ovšem přehlédnout nedá. Aspoň ne na našich stránkách. Jestli jste to nestíhali, tak to můžete dohonit, když budete klikat.

Turistický advent v Krásné Lípě, Rodinný betlém v Jiříkově, Adventní koncert pěveckých sborů, anebo třeba tradiční koncert Tonyho Ackermana na Vlčí hoře. Kdyby se vám zachtělo Betlému, zkuste tenhle odkaz->

Ačkoli Santa Klaus nemá úplně dobré reference, přišlo se na něj a na jeho káru podívat na rumburské náměstí nezanedbatelné množství lidí a ještě víc se jich možná kouklo na náš článek. Tady.

 MG 0526

Pozoruhodnou návštěvu zaznamenávají i články našeho kolegy Laštůvky, který se už druhý rok systematicky věnuje rumburské hokejové lize. Ta čtenost článků ostře kontrastuje se zájmem, kterému se těší samotné zápasy na zimáku. Zatímco u nás můžeme hovořit o stovkách návštěv, na stadion chodí pouze jednici.

Ačkoli nás váš zájem o články a fotky pochopitelně těší, skočte někdy kouknout i na staďák. Co?

AK 42081

I zítra (v pondělí 15/12) zveřejníme tradiční týdenní nabídku kulturních a sportovních akcí (v sekci pozvánky), ale nejsem si jist, jestli tam budou zmíněna i dvě zastupitelstva, kterých se pravděpodobně zúčastníme. Jedno je hned v pondělí ve Velkém Šenově (od 16.30) a ve čtvrtek se představí nové zastupitelstvo i v Rumburku v 15.30 na Střelnici.

Když už jsme u těch městských samospráv: zajímavý blog připravuje opoziční zastupitelka Lenka Juricová z Varnsdorfu.

Píše například: Nejkřiklavějším případem účelovosti některých těchto rozhodnutí zastupitelstva je bezesporu obsazení dozorčí rady a především představenstva EKO servisu. Zjevně nestačí, že syn pana ředitele Pražáka je předním městským obchodníkem s chudobou a sociálním bydlením, jehož citlivý přístup ke klientům jistě bude přímým důvodem nejedné bezesné noci obyvatel, kteří mají tu smůlu a bydlí v blízkosti jeho působišť, ale objevují se i další rodinné vazby a motivace. Zkrátka a dobře jsou kapsy některých staronových zastupitelů zjevně bezedné a na jejich naplnění bychom asi potřebovali mnohem větší město.

Atakdále. Zájemcům o dění ve Vdf její stránky vřele doporučuji a autorce přeju hodně síly, aby ve své činnosti pokračovala.

Abych ale skončil trochu vánočně, jestli budete mít ve středu cestu přes Jiříkov, zastavte se na chvilku v klášteře. Bude tam probíhat závěrečný den Schrödingerova institutu a zpívat bude i varnsdorfský Kvíltet.

Zpívalo se tam i vloni. Tu je jedna — hoooodně známá — písnička:)

PS. Jeden velice zajímavý materiál napsala Martina Šťastná. Naše expertka přes folkovou hudbu a focení a velice brzy se objeví v našem magazínu.

Je to přesně TADY.