weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam jednapadesátého týdne 2014

Moc otočení listů v kalendáři nám už nezbývá, poslední advent je tady. Připomínám, dnes ve čtvrtek 18. prosince 2014 koncertů jak naseto, i když plakátky máme jen na některé. Hned dvakrát v Krásné Lípě (pokud to není nějaký informační šum), jednou Dolní Poustevna, vánoční akademie v Jiříkově a já si dám letošní první Rybovku v podání Varnsdorfské komorní filharmonie u starokatolíků (opět s početnými hosty).

V pátek 19. prosince 2014 je to prosté. I když část naší redakce prosazuje, že rumburský gympl je ten nejúžasnější, nejbáječnější, nejpovedenější a tak vůbec v celé širé galaxii, i oni budou na jarmarku toho varndorfského, byť mají souběžně svůj vlastní. Některé akce prostě mají renomé… A nakonec se mi podařilo objevit v Rybnišťském (pod)Vodníkovi i plakátek na jejich koncert a jarmark.

V sobotu 20. prosince 2014 dorazí na různá místa Betlémské světlo. Ve Varnsdorfu proběhne Družstevní Ježíškování (podrobnosti o dalších trzích družstva Mandava si nastudujte na letáku). Jiříkov uzavře letošní městské oslavy koncertem ve filipovské bazilice (společně Jiří Chlum na varhany a Jaroslav Svěcený na housle). Šenováček a Tyršovské zvonky budou vystupovat v rumburské Loretě, Dykyta bude mít adventní koncert v krásnolipském kulturáku.

V neděli 21. prosince 2014 můžete na koncert do Šluknova (varhany a zpěv) nebo do kostela sv. Petra a Pavla na náměstí ve Varnsdorfu, kde bude zpívat Kvíltet.

Vybírejte z nasbíraných plakátků nebo koukněte do našeho kalendáře. A pokud víte o čemkoliv dalším, dejte nám vědět.