weby pro nejsevernější čechy

Inventura (vánoční)

Nevím jak vy, naše redakce (a občanské sdružení Ještě žijem) si už dárek k vánocům nadělila. Otevřeli jsme redakci na hlavní třídě, na pěší zóně. Myslel jsem, když už pro výběžek(eu) píše a fotí tolik studentů, že to bude bujarý mejdan, ale ne. Čaj, čaj a čaj. Primář Nešpor by měl radost. Co ale udělám s těmi lahvemi vína a piva? Dáme je potřebným? Betlémy, bohoslužby a vánoční jarmarky, to jsou témata, která v minulém týdnu plnila naše stránky nejvíc, nejvíc se ale četly články o zastupitelstvech. Jedno proběhlo ve Velkém Šenově, druhé v Rumburku.

Nepsali jsme o zpackané loupeži na jindřichovské pumpě; čekali jsme totiž na videozáznam, který existuje, ale zatím ho blokuje policie.

Nicméně, ocitujeme tady alespoň odstaveček od konkurence: „Dej sem peníze,“ pronesl rezolutně, ale se zlou se potázal. Namířená pistole se minula účinkem. Obsluha benzínové stanic poradila lupiči, aby neblbnul, a za okamžik byl lupič vytlačen z prostoru prodejny. Následovala krátká potyčka a lupič byl obsluhou povalen na zem. Přemožený lupič se ale nakonec vysmekl a podařilo se mu utéci...napsal třeba děČínský deník.

Následující týden jsou vánoce. S tím nejde udělat nic.

Zkuste si je užít, jestli vám nevyhovují, zkuste se s nimi nějak poprat.

Pokud možno ne tak, jak píše kolega Krchovský:

Advent

Co samo nezhyne, to lidé povraždí…

sněhem se ubírám k vzrostlému smrku

balíček s provazem nesu si v podpaždí

vánoce na krku, vánoce z krku

To on jenom tak přehání, protože sám už víc jak padesáté vánoce přežil)

Příští sobotu by měli rumburské náměstí roztančit originální rumburáci. Zatím jenom nacvičují a těší se, že se k nim přidáte. O přesném termínu vás budeme pochopitelně informovat.

Jasně, že by vánoce měly být hlavně svátky klidu a pohody, ale jsou také — už nějakou dobu — svátky nakupování.

Prosil bych tedy obchodníky, aby úplně nepočítali s tím, že koupíme všechno. Třeba v krámě, kde se nakupuje „hezky česky“, kde bez nejmenšího problému nasypali do bedýnek u vchodu úplně shnilé mandarínky. Tady sleva nezabere.

mandarina

Anebo jsme fakt odpadkový koš?