weby pro nejsevernější čechy

Kam vyrazit v pracovních dnech (pošesté v roce 2015)

Začal nám nový měsíc i nový týden, takže tu máme další várku sesbíraných tipů, kam je možno během následujících pracovních dní zavítat. V pondělí 2. února 2015 se v Rumburku rozloučí s Betlémem, ovšem mnoho dalších expozic po Výběžku (i mimo něj) zůstává dále přístupných (např. ve Šluknově na zámku, v Městské knihovně nebo na Městském úřadě ve Varndorfu.

V úterý 3. února 2015 to bude náročnější. Přijede, co dodat (akreditaci stále ještě nemáme potvrzenu). Již zmíněná Městská knihovna bude mít vernisáž k již nainstalované výstavě Místa utrpení, smrti a hrdinství. A večer v Městském divadle představení, zapadající svým námětem do aktuálního městského dění.

Ve středu 4. února 2015 po předchozích Dnech otevřených dveří dojde ve Varnsdorfu na zápis prvňáčků, navečer se v Městském divadle koná přednáška o historickém šermu s praktickými ukázkami, v Křinickém pivovaru v Krásné Lípě bude tentokrát řeč o Austrálii a v Rumburku Na Kopečku se bude hladovět.

Ve čtvrtek 5. února 2015 dokázal rumburský Hraničář vyprodat premiéru nově nastudované hry Jak je důležité míti Filipa, ale bude ještě několik repríz, takže na koho se nedostalo, má šanci později.

Pokud víte víc než my, neváhejte a dejte nám echo. Přehled akcí jako vždy najdete krom zde zveřejněných plakátků také v našem kalendáři.