weby pro nejsevernější čechy

Inventura (se smajlíky)

Zdá se, že slova i symboly ztrácejí svůj význam, nabírají jiný, pořád se to mění a nové významy nejsou dostatečně včas kodifikovány, takže přestává být rozumět tomu, co znamenají. Někdy je to legrační, když třeba víc než před třiceti lety Scott Fahlman (19. září 1982 v 11 hodin a 44 minut) odeslal první ‚smajlík‘ a použil ho proto, aby nemusel psát: právě se usmívám … nemohl tušit, že ze smajlíků bude celá zoologická zahrada a budou tak nečitelné, že bude potřeba vypsat co znamenají. Tedy pro tuto chvíli je můj aktuální stav: cítí se zmateně.

smile

O tom, jak jsou některá vyjádření neurčitá svědčí samozřejmě i ta, která zazněla minulý týden okolo vybubnování prezidenta v Krásné Lípě, o zaměstnávání osob se zdravotním a mentálním znevýhodněním.

Vaše řeč budiž ano ano, ne ne, je jen zbožným přáním.

Nechtěl jsme se k téhle události vracet, nakonec o návštěvě prvního muže byla celá minulá Inventura, ale stalo se, že jsme na našem facebookovém profilu zveřejnili upoutávku na jednu z následujících akcí Křinického pivovaru, která je uvozena větou:

Mediální bouřka se přehnala a tak se zase vrátíme k pivu:-)

To mě namíchlo a tak jsem tenhle přístup označil za přizdisráčství a pan Srb odpověděl:

Stalo se to, že jedna novinářka pustila do světa lživou informaci a když byla popřena ze všech stran a ona ji už neměla čím přikrmit, tak to rychle odeznělo. V čem je toto přizdisráčské bych někdy potřeboval pane Doušo vysvětlit. Zdraví JS

Tak já to vysvětlím. Pivovar, který vznikl v Krásné Lípě hlavně díky dotacím, právě dotace získal i proto, že se v projektu mluví o tom, že:

Jedním z důležitých znaků pivovaru je tvorba pracovních míst pro osoby se zdravotním a sociálním znevýhodněním,
kterých hodlá zaměstnávat 50% z celkového počtu zaměstnanců.

A oni tam opravdu pracují. A dobře.

Ovšem právě ve chvíli, kdy se prezident republiky dosti nešikovně vyjádřenil o inkluzivním školství a rozpoutal tím diskusi o začleňování handikepovaných do společnosti, přijede do podniku, kde začleňování funguje. Šéfové pivovaru tak mohli hlavě státu hravě dokázat, že začleňování funguje, ale oni sklapli kufry a nepodrželi své znevýhodněné. Je to jednoznačně selhání.

Kdybyste je totiž nenapsali do projektu, měli byste místo pivovaru prd.

A tím končím s tímhle tématem, protože se děla i celá řada příjemných věcí.

Hraničář měl premiéru

divadlo filip

Na Fabrice hráli Angláni

 DSC0024 Snapseed

a v českolipském Progresu Zrní.

 DSC0097

A nebudeme se nudit ani po neděli. Kromě toho, co přinese týden, víme například, že na středu připravili policisté z okresu bilanční tiskovku a na čtvrtek nás pozval na trénink fotbalový klub z Varnsdorfu.

Tak zůstaňte naladěni na náš kanál.

Ať už kanál znamená, co chce)