weby pro nejsevernější čechy

Zimní sportovky v Břízkách u Jablonce jsou minulostí

O víkendu [27/2-1/3] proběhla již 3.ročník sportovně společnské akce Zimních sportovek (10 sportu) pro kohokoliv v krásném areálu Břízky u Jablonce nad Nisou. Měl jsem tu čest to prožít a užít si tu atmosféru. Sice jsem nesoutěžil, fotil jsem a fandil týmu Kamenoprůmyslové závody Šluknov, který reprezentoval náš Šluknovský výběžek, celkové čtvrté místo v týmech.

Tuto akci Zimních sportovek pořádá Jan Plachý (eventime.cz, mimo to byl hlavním managerem a organizátorem olympijského parku na Letné během zimních olympiiských her v Soči) již potřetí. Každým rokem přibývá účastníků. Je však problém posledních let, že není mnoho sněhu a tak se zimní sporty prokládají halovými (bowling, šipky,biatlon, squash, badminton, stolní tenis, tenis, slalom, orienťák, bruslení). Soutěží se ve dvojicích, nebo v týmech. Ono se to zdá, že výběr sportů je vpoho, ale leckteré sportovce to prověří do zbytků svých sil. Měl tam být curling, ale není lehké, až nemožné sehnat hrací kameny na zápůjčku. Orienťák měl být na sněžnicích. Honza plánuje na příští ročník i skoky na K5, nebo jak se to píše. Letos mu pomáhal exskokan na lyžích Jan Mazoch a na biatlonu byl poradcem v tomto sportu mistr světa Roman Dostál.

Toto napsal Honza na fb: 3.ročník Sportovek-zimních 2015 je za námi.Sskvělá atmosféra a výborné výkony všech 65 soutěžících ze 17 týmů v 10 sportech, spousta nových kamarádů i krásných zážitků. Díky všem, kteří se zúčastnili a gratulace vítězům Kamenice v kategorii muži a OKTým v kategorii mixy. Těším se na všechny již brzy na „dotočné“ na curlingu v Praze.

Nejen já, ale mnoho sportovů se těší na příští ročník. Prostě tam je neskutečná sranda a je to supr akce. Honza plánuje nyní Letní sportovky, které budou v Nymburku v létě … 26/6/-28/6/2015 budeme na vyběžku podrobněji informovat, až přijde čas.