weby pro nejsevernější čechy

SK Slovan Varnsdorf – FK Králův Dvůr 3 : 0 (2 : 0)

Za slunečného, ale mrazivého počasí přivítal domácí Slovan soupeře z Králova Dvora, který venku není zrovna nebezpečným soupeřem, jak v týdnu před utkáním konstatoval domácí trenér Busta. Už v 7. měl Varnsdorf výhodu standartní situace. Hykova rozehrávka se dostala po pár okamžicích k nekrytému stopéru Stehlíkovi a ten prostřelil gólmana Mojžíše – bylo 1:0. Po faulu na Choda pak Jordák mířil do strážce hostující branky a Králův Dvůr zahrozil prvně ve 22., kdy po nepřímém kopu šel míč těsně mimo tyče Macháčkovy brány do zámezí.

Po faulu na Kotiše a ŽK pro Petra mířil Hyka do šibenice, ale Mojžíš dokázal míč vytěsnit na rohový kop. Po půlhodině se vyznamenal Macháček, když umístěnou střelu Nováka z hranice šestnácky odvrátil do bezpečí. Před poločasem pak odcentroval z levé strany Grubhoffer, balón hlavou přiťukl Chod Jordákovi a ten si ve 125. třetiligovém zápase v dresu Slovanu připsal třicátou branku v našem klubu.

V přestávce střetnutí hlasatel Jarda Frolík vzpomněl památky zemřelé fotbalové legendy Františka Veselého, diváci zatleskali na jeho počest a šlo se do druhé půle. Hosté se nevzdávali a usadili se na půlce Slovanu. Brzy však inkasovali. Po jejich chybě v rozehrávce Grubhoffer poslal mezi obránci do sóla Kabeleho a ten zvýšil na 3:0. Bylo rozhodnuto. Domácí hráči „zalezli“, nechali hrát hosty a čekali na další příležitosti. Jordák ještě zkoušel znovu střelecké štěsí ranou mimo bránu a pět minut před koncem po jeho akci trefil střídající Procházka tyč. Branka dalšího střídajícího hráče Slovanu Formáčka ještě před tím nebyla uznána pro postavení mimo hru. Králův Dvůr v závěru kopal dva rohy a jedna nebezečná střela z úhlu šla nad bránu. Více v zápase hosté příliš nehrozili a potvrdili, že z venku body nevozí.
Branky: 7. Stehlík, 43. Jordák, 51. Kabele. ŽK: Kotiš – Petr, Fulín, Veselý. 200 diváků. Poločas 2:0. Rozhodčí: Šedivka.
VARNSDORF: Macháček – Hyka (78. Čapek), Ginzel, Stehlík, Křemen – Kotiš, Jakobovský, Chod, Kabele (58. Formáček) – Jordák, Grubhoffer (68.Procházka). Trenér Zbyněk Busta