weby pro nejsevernější čechy

Policie hledá svědky události


V neděli 31.10.2010 v půl deváté večer došlo v Rožanech na Šluknovsku k násilnému přepadení zaměstnanců společnosti Travel Free s.r.o. Neznámý pachatel vnikl do budovy společnosti prostřednictvím přítomných pracovnic, kterým hrozil použitím střelné zbraně. Z obavy o svůj život, muže vpustili do objektu, kde je spoutal a donutil je k vydání velké finanční hotovosti v řádech miliónů korun, které byly uloženy v trezoru. Část hotovosti si odnesl v Eurech, část v českých korunách.

Pachatelem byl muž štíhlé postavy, vysoký 165 až 175 cm, ozbrojený krátkou střelnou zbraní. Na sobě měl černošedé kalhoty tzv. „ maskáče“, černou mikinu bez potisku s kapucí, kterou měl přetaženou přes hlavu. Obličej mu překrývala černá kukla. Jeho oblečení bylo cítit naftou. Dle vyjádření svědků události trpěl vadou řeči tzv. patlavostí, kdy ve výslovnosti hlásku „r“ nahrazoval měkkým „l“ nebo jí úplně vynechával.

Ústečtí kriminalisté, kteří se případem loupežného přepadení zabývají, žádají o pomoc širokou veřejnost.

Policie žádá širokou veřejnost o pomoc při pátrání po pachateli tohoto trestného činu. V případě jakékoliv informace, která by mohla pomoci k odhalení pachatele a jeho dopadení, kontaktujte, prosím, policisty na lince 158 nebo na telefonním čísle 974 421 101.