weby pro nejsevernější čechy

V Rumburku vyhlásili sportovce roku 2010

Město Rumburk již zná vítěze 4. ročníku ankety Sportovec roku 2010. Slavnostní vyhlášení výsledků ankety se konalo v rumburském Domě kultury Střelnice Rumburk v pondělí 16. května. Ceny vítězům předávali místostarostové Ladislav Pokorný a Darek Šváb a místostarostka Alena Winterová.

Komise pro prevenci kriminality a sport nominovala do ankety osmnáct sportovců a pět kolektivů. Hlavním kritériem byly dosažené sportovní výsledky v roce 2010.

Veřejné ankety, do níž se mohl zapojit kdokoliv z občanů města, se zúčastnilo celkem 455hlasujících. Anketní lístky, včetně seznamu nominovaných sportovců a kolektivů, byly k dispozici i na internetových stránkách města a Správy rumburských areálů sportu a bylo možné je poslat i elektronickou poštou.

Do kategorie „Jednotlivec oceněný za rozvoj rumburského sportu“ byli nominováni tři adepti. Toto ocenění je určeno vynikajícím současným a dřívějším sportovcům, trenérům a funkcionářům, kteří se svou dlouholetou prací výrazně zasloužili o rozvoj tělovýchovy v Rumburku.

Vítězem této kategorie se stal Petr Dopita – trenér volejbalu žen ( II. liga ČR) a volejbalu mužů (I. třída krajské soutěže).

Celkové výsledky

Mládež do 18 let

1. Jirásek Martin – Plavecký oddíl Rumburk – Letní MČR – 2×2 místo, 1×3.místo; zimní MČR – 3×2.místo, 1×3.místo; krajské letní přebory – 9x 1. místo, 1×2.místo; Podzimní cena Litoměřic – 2×1.místo
2. Drahotová Anežka – TJ Rumburk – atletika, cyklistika – MČR atletika hala – 2. místo chůze; MČR silniční cyklistika – 2. místo, MČR atletika dráha – 1. místo běh, Krajský přebor atletika hala – 1. místo běh.
3. Drahotová Eliška – TJ Rumburk, USK Praha – atletika

MČR Praha hala – 1. místo chůze, MČR Praha dráha – 1. místo chůze, Krajský přebor Liberec hala – 1. místo běh

V anketě diváků zvítězil Martin Jirásek.

Dospělí

1. Kamenický Libor – AMK Hořice – Mistr České republiky silničních závodních motocyklů; Vítěz poháru na přírodních okruzích; 10. místo v Evropském poháru
2. Kozelka Antonín – Slovan Liberec – MČR Dudince – 3. místo chůze 50 km; Krajský přebor Liberec hala – 1. místo chůze 5000m
3. Jindrová Veronika – TJ Rumburk-volejbal – hráčka zákl. sestavy II. ligy žen, vítězka tří krajských turnajů v plážovém volejbalu, postup do republikového finále 4. místo; 7. místo na turnaji Českého poháru.

V anketě diváků zvítězila Jindrová Nikola – TJ Rumburk-volejbal – hráčka zákl. sestavy II. ligy žen, vítězka tří krajských turnajů v plážovém volejbalu, postup do republikového finále 4. místo; 7. místo na turnaji Českého poháru

Nejlepší kolektiv

1. TJ Rbk – volejbal ženy – Účast ve třetí nejvyšší soutěži ČR – II.liga, Místo-západní skupina ČR – Liberec, Plzeň, Praha, Karlovy Vary, Ústí n L. Vítěz mezinárodního turnaje v Dřevěnicích, vítěz turnajů v Doksech a Rumburku, 3. místo na turnaji v Mnichově Hradišti.
2. JV JUDO Rumburk – Klub má 73 členů od 4 do 61 let. Zisk medailí v mezinárodních soutěžích Českého poháru (2x 2. místo, 3x 3. místo). V ranking listu ČSJu pro rok 2010 má dva zástupce – 3. místo A. Pešek a 3. místo P. Koutecká.
3. Klub českých turistů, odbor Rumburk – 23 pěších výletů s účastí 1261 osob, 31. ročník Stezky odvahy- účast 767 osob, Novoroční výstup na Tanečnici, Vzpomínkový memoriál a mnoho akcí nejen pro členy, ale i širokou veřejnost.

V anketě diváků zvítězil TJ Rbk – volejbal ženy

Nejlepší trenér

1. Dopita Petr – TJ Rumburk – Trenér volejbalu žen II. liga ČR a volejbalu mužů I. třída krajská soutěž. Účast ve třetí nejvyšší soutěži ČR – II. liga volejbal ženy – Vítěz mezinárodního turnaje v Dřevěnicích. 3. místo mužů v nejvyšší krajské soutěži.
2. Koutecký Jiří ml. – JV Judo Rumburk – Nejcennější umístění svěřenců v prestižních soutěžích – Český pohár – 2×2.místo, 5x3místo. Organizátor závodů a soustředění a manažer klubu.
3. Winterová Alena – TJ Rumburk – Trenérka atletiky a volejbalu. Úspěchy svěřenkyň: A. Drahotová 2. místo MČR -chůze, 1. místo KP 800m běh; E. Drahotová 1. místo MČR – chůze, 1. místo KP – běh, 1. místo MČR chůze; R. Vyčítal 3. místo MČR Praha chůze. Vítězství svěřenkyň na volejbalových turnajích 2010.

V anketě diváků zvítězil Dopita Petr