weby pro nejsevernější čechy

Kudy kam. Kytarka, aromaterapie, Free Tibet a souboj s Jirnami.

Ochladilo se. Nezapomeňte si dát nerznoucí směs do chladiče a zimní gumy. Aby jste neměli při vyjížďkách za kulturou problémy. Dneska (14/10) hraje v poustevenském Centru setkávání Aron Govea na kytarku (Těšit se můžete na dvě kytary, cajón a tanečnici. Skupina hraje mexickou hudbu ovlivněnou flamencem). Začíná se v 19.30.

O víkendu (15.,16. 10) pořádají na Vlčí Hoře v Nobilis Tilia a – r – o – m -a – t -i -c -k -ý kurz.

Víkend je zaměřený na výuku základních technik hluboce relaxační masáže celého těla, kterou lze dále kombinovat s dalšími terapiemi. Při holistické masáži pracujeme nejen s tělesnou schránkou, ale i s energií v meridiánech a akupresurními body.

Teď koukám, že je to za prachy (1950 kč) a že je třeba uhradit zálohu předem. Tak nevím, jestli je ještě šance se zúčastit. Možná to i tak za pokus stojí.

Kohout tour bude pokračovat v sobotu ve Šluknově. Nevím co k tou napsat. Snad: Šluknov DO TOHO!!

Protože Kohout bude ve Šluknově, nebude nad Varnsdorfem lítat vrtulník a proto tam mohou uspořádat drakiádu. V sobotu od 10.00 na Hrádku.

Odpoledne potom budou ve Vilémově fotbalisté hostit vedoucí tým tabulky. Kromě toho, že Jirny momentálně tabulku vedou,  mají i pozoruhodnou pověst.  (Škrcení, facky a pěsti. Tak to vypadalo v Jirnech po konci zápasu fotbalové divize proti Brozanům. Ve čtvrté nejvyšší soutěži vyhráli domácí 1:0 díky gólu ze sedmé minuty nastaveného času. Při odchodu do kabin se strhla na hřišti velká mela, do které byl zapojený i bývalý kapitán reprezentace Jiří Němec, dnes trenér Brozan.)

Bude mít Libor Sklenář ochranku?

UPDATE Z VDF OD PANA ŠAFUSE, díky

Mluvil jsem na Raffertym s ředitelem festivalu, bohužel Mexičan přijede do Poustevny sám, tanečnice marodí a kapela nemůže. Jinak u nás kromě Drakiády trucdrůbeží akce – (letošní) poslední farmářské trhy Šluknovska a Havelské trhy s doprovodným Festivalem pro radost, což by mělo krom jiného obsahovat: 10.00 – 12.00 Pouliční umění v ulicích – hledej v ulicích radost i pro sebe! Muzikanti, kreativní dílna bubnování, Vodnická pohádka u rybníčku a různá překvapení. 13.00 – 16.00 Hudba, tanec, divadlo, jídlo, pití, řemesla, hry pro děti, modely letadel, autíček a další zábavy na náměstí 16.00 Průvod ,,Za lepší náladu ve městě“ do pivovaru Kocour 17.00 – 22.00 Kapely, taneční vystoupení a DJ v aréně pivovaru A do kalendáře jsem ještě přidával v sobotu v Žitavě Völkerball – coverband Rammstein (VDF je plný „česky“ tištěných plakátů), vstup 20 €

Večer potom v Mikulášovicích podpoří svobodu Tibet třináctým ročníkem festivalu Free Tibet. Kompletní pozvánka je tady.

Další přehled sportovních akcí od pana Soboty je tady, co jsme vynechali pokusíme se doplnit a prosíme vás o totéž prostřednictvím komentářů.

Nezapomeňte, že je k dispozici i kalendář.