weby pro nejsevernější čechy

Novoroční

Zatímco podle všech dostupných zpráv se svět žene nevyhnutelně do záhuby, z okna naší redakce to tak nevypadá.

Slunce svítí jako zjara, pes se stará o svou hygienu (a hrozně u toho mlaská), voda v potůčku klidně plyne. Nastal mír, což je dobrá zpráva, nikoli ale pro novináře.

Zdroje informací vysychají.

Oblíbený zdroj zpráv velkých i největších novin Twitter je v informacích z výběžku skoupý. Při hledání vybezku papouškuje jenom naše vlastní zprávy, když hledáte jednotlivá městečka dostanete se k informacím, které je možné publikovat až po dvaadvacáté hodině večerní. Takže tohle je Poustevna a tohle dokonce Rumburk!

Je fakt, že při určitém úhlu pohledu to odpovídá realitě.

Zbývá tedy přehled tisku.

Smrt státníka kupodivu znamenala oživení novin. Konkrétně třeba časopisu Sorry se kterým zase spolupracujeme. Kolega Setík měl vyloženě dobré dny:

Dokonce i pan Fefík se probudil a kromě toho, že znovu začal kreslit čím dál líp píše o chlastu; doufám ale že nekonzumuje.

Časopis Týden lze možná už dnes vyhlásit jako periodikum s nejblbější obálkou roku:

Aktuální číslo přináší také rozhovor s Milošem Zemanem o jeho případné kandidatuře na prezidenta ve kterém se mimo jiné holedbá, že je nejhůř oblékaném politikem ever. Na fotce má fšak celkem padnoucí oblek a tváří se státnicky. Krok stranou?

Tradiční konstatování Víme první si tentokrát odpusito idnes a o napadení dvou žen ve Velkém Šenově neinformovalo vůbec. Zprávu přinesl děČínský deník. První to ale věděl pan Kirby, který o události informoval v restauraci Club v Šenově na Silvestra odpoledne natolik obšírně, že jsme ani nepovažovali za nutné o tom psát. Měli jsme za to, že to všichni vědí.

Nakonec můj domovský list Reflex. Hlavní zpráva konce roku byl rozvod pana JXD s Alex Hrouzkovou. Nejvtipnější je post na FB, kde Jiří píše: Od momentu, co se zveřejnilo, mi utekla žena, mi na FB nabídlo přátelství asi 150 CHLAPŮ!!!!!

Svět se zbláznil a vrací se do starých kolejí.

PS. Na ct24 mají problém, protože v Lánech nezveřejnili jídelníček. Ach.