weby pro nejsevernější čechy

Mimino 2012

První miminko roku 2012 narozené na Děčínsku přišlo na svět v Lužické nemocnici v Rumburku. Dvě hodiny a sedm minut po půlnoci se o své místo přihlásila malá Nella z Varnsdorfu. V Ústeckém kraji to bylo třetí narozené dítě tohoto roku.

Šťastná pětinásobná maminka, na kterou doma čekají dva synové a dvě dcery ve věku 17, 15, 13 a 11 let přiznává, že hladký porod byl vyvrcholením silvestrovských oslav: „Ještě jsem odstartovala několik rachejtlí na Nový rok a chvíli po půlnoci už jsem jela do porodnice do Rumburku,“ přiznává s úsměvem. Sedm minut po druhé hodině nového roku se jí bez problémů narodila holčička, s mírami 2,8 kilogramu a 48 centimetrů.

Novou varnsdorfskou rodačku i s její maminkou navštívil následující den starosta Varnsdorfu Martin Louka. Maminku obdaroval bohatou kyticí, její dceru zlatým šperkem ve tvaru písmene „N.“

Jak uvedl Děčínský deník, prvním dítětem, které se letos narodilo v Ústeckém kraji, je chlapec, který přišel na svět jen minutu po půlnoci v ústecké Masarykově nemocnici.