weby pro nejsevernější čechy

Výstava v Poustevně, koncert tamtéž. A několik akcí v Děčíně, takže víte kudy kam.

Tři přednášky o Saském Švýcarsku můžete navštívit v děčínské knihovně: Odborníci ze Saska představí v Děčíně v rámci tří přednášek oblast národního parku Saské Švýcarsko. Území našich sousedů představí postupně ředitel správy národního parku Saské Švýcarsko dr. Dietrich Butter, historické souvislosti přednese znalec umění Frank Richter a společné úsilí obou parků při návratu sokolů stěhovavých přiblíží společně ornitolog Ulrich Augst a ředitel správy národního parku České Švýcarsko Pavel Benda.

Začíná se zítra 10. ledna, pokračuje se v únoru a březnu. Podrobnosti najdete tady.

Úplně to bude žít kulturou tenhle týden v Dolní Poustevně, kdo by to řekl.

Dneska (9/1) otevřou výstavu v centru setkávání. Jsou to velkoformátové fotky pánů Sojky a Patzelta, které zachycují přírodní krásy Českého Švýcarska. Výstava bude otevřena do konce ledna.

V tomtéž centru setkávání zahraje 14/1 Stanislav Barek, kytarista, který vystupuje mimo jiné v seskupení Njorek.

Tady je videjko z koncertu na nádraží v Sebnitz. Jo, tohle je cesta, kterou by mohli jít i České dráhy.

Stále se vystavuje také v šenovském Clubu (výstava fotek pochutin z celého světa, které na svých cestách jedl pan Brabčák&spol; výstava Etwas zum Essen) a na Fabrice v Doubici, kde je rozsáhlá kolekce fotek z výběžanských demonstrací 2011.

Nakonec jedna špatná zpráva: koncert skupiny Wrata wot stodoli (6/1) v rumburském Tipsport baru byl prozatím poslední. Vyplývá to z jejich sdělení na FB: Po 6 letech působení kapely jsme se začali rozcházet v názorech a pohledu na naší tvorbu a hudbu. Po vzájemné dohodě tedy ukončujeme činnost kapely Wrata Wot Stodoli. Děkujeme fanouškům, kteří při nás stáli.

Když už FB, tak je tu ještě jedna pozvánka na divadlo do Děčína: v neděli 15. 1. od 15.00 na premiéru děčínského souboru Karel Čapek – velmi pěkná pohádka Zvířátka a loupežníci. Koná se v Městském divadle Děčín.

JO! A v pátek je taky filipovská mše!

Tagy