weby pro nejsevernější čechy

Všechno je naopak…

…zpívá se v jedné písni. Zase mi stoupá tlak / už nevím co a jak / ať tak anebo tak / všechno je naopak / Jednou moc a jindy zase málo … a ve čtvrtek 26. ledna 2012 se k nám na zastupitelstvo do Varnsdorfu po dlouhé době sjela hejna novinářů. Už opět se totižčekalo, že dojde na odvolávání. Krajský radní tentokrát na svém místě, telefon na uchu, po akademické čtvrthodince zastupitelstvo zahájeno, volba komisí, dnešní program – má někdo připomínky a návrhy? A ono NIC… Tedy z té očekávané strany.

Po slibu nového zastupitele (ten minulý totiž neobstál, svou pozici neustál a raději to vzdal) se mezi sebou porafaly dvě skupiny z místní nemocnice. Zvláštní je, že ač jedna strana dělá z jejího ředitele satana a druhá boha, obě straší a vyhrožují tím, že „ti druzí“ to chtějí dovést k převodu do soukromých rukou (v souvislosti s tímto bubákem padlo i jméno samotného starosty).

Po celou dobu kousek od mikrofonu přešlapoval nervozní Petr Heinrich a když se konečně dostal ke slovu, projevilo se, že informace o odvolávání zřejmě prošly při tiché poště značným zkreslením. Požádal totiž zastupitelstvo, aby do svého příštího programu zahrnulo bod odvolání místostarosty Josefa Poláčka. Na podporu požadavku ocitoval několik kontroverzních výroků z ideové stranické konference, na níž se zmíněný vyjadřoval k loňským událostem ve Výběžku a ve Varnsdorfu. Něco ve stylu „člověka, který o občanech prohlašuje, že jsou stádo, ve vedení města nechceme“.

Jasná páka (To je skupina, od níž je ten v úvodu jmenovaný text)… A já šel po svých.