weby pro nejsevernější čechy

Jak mohu pomáhat Institutu?

Docela častá otázka, kterou teď slyším. A jak rád.

Tady je tedy komentář a stručná kuchařka. Dvě šumavské sosny padly na papíry, které jsem popsal, přidal jsem k nim vyjádření a dovolení úřadů, mnohá jmenování od zřizovatele a až se mi vrátí poslední papír od pana generálního vikáře (kdybyste jen tušili jak moc pomáhá, mám ho rád, brůču), vše posílám přes kraj na ministerstvo. To je cesta od početí ke zrození, od vzniku ke zřízení. Devět měsíců nemáme, ale pořád je to hodně dobrý a nadějný mezičas. Stát se může: (doufám, že nějakou možnost nevynechám, jinak si to od Fandíka vyslechnu pěkně zprudka) 1. MŠMT žádost o zápis nepřijme – tomu nevěřím
2. MŠMT žádost vrátí k opravám – nejpravděpodobnější
3. MŠMT žádost schválí s výhradou k dopracování – hodně dobrý výsledek, Akademii vrátili čtyřikrát
4. MŠMT žádosti napoprvé vyhoví – tomu také nevěřím
Buď jak buď, teď čas čekání. Za měsíc se toho tolik odehrálo. Tolik lidí se přidalo, jsem víc než překvapený a ještě víc dojatý, děkuju, další kapesníček už nechci.
A teď ten recept:
1. Podpořte institut na fcb Schrödingerův institut tlačítkem to se mi líbí, má to velkou cenu, pokud to nasdílíte a předáte dálším líbičům, ještě lepší.
2. Přijďte na Masopust 21. II. na gymnázium do Varnsdorfu, tam bude Institut prezentován. A zase pokud pozvete další, vezmete kamarády, dáte si práci s maskou, pomůžete s organizací ještě lepší než nejlepší.
3. Zadejte své aktivity, které chcete nabídnout nebo podpořit, brzy je uvidíte na stránkách institutu. Dělá se to zatím tak, že odešlete svou aktivitu s anotací, místem termínem a tutorem na paulus@sinstitut.cz nebo cunat@sinstitut.cz třeba takhle:

Aktivita: rozmnožování ježků místo: lobendava místo: u vágnerů na statku termín: každou středu termín: 15.00 – 17.00 tutor: jméno toho, kdo o ježcích opravdu něco ví, a seminář SI povede
4. Pokud máte odvahu a myslíte si, že dokážete sehnat podpisy na listinu podpory, což nám u pana přesčase v Praze také hodně pomůže, napište si o ní na cunat@bgv.cz (do 7. II. večer nebo na paulus@bgv.cz, kdykoliv), udělejte to pokud máte sílu alespoň na deset dvacet podpisů, na listině je cca padesát míst a těch šumavských stromů je fakt škoda, a vysvětlit lidem aby konali dobra, je docela pracné.
No snad jsem nic podstatného nevynechal, mějte se jen vesele, těším se na masopustní viděnou. Leden 2012 byl ve výběžku překvapivě hezký, Schrödingerovský.