weby pro nejsevernější čechy

Přijďte na špičkový basket !

Města Děčín, Ústí nad Labem a Varnsdorf hostí od čtvrtka 16. do soboty 18. února vyvrcholení Poháru České pošty v basketbale mužů.
Týmy byly při losu rozděleny do dvou výkonnostních košů. V prvním se nacházely ty, které v základní části Mattoni NBL skončily na 1. – 4. místě (ČEZ Basketball Nymburk, BK Prostějov, BK JIP Pardubice, BK Děčín). Ve druhém koši byly týmy na 5. a 6. místě po základní části Mattoni NBL (BC Kolín, USK Praha), dále celek, který obdržel divokou kartu (SLUNETA Ústí nad Labem) a vítěz základní části Českého poháru (Lions Jindřichův Hradec). Jedinou podmínkou losování bylo, že pořádající týmy musí odehrát čtvrtfinále v domácím prostředí. Nemohly tak na sebe narazit kluby Děčína a Ústí nad Labem.

Fanoušci ve Varnsdorfu se mohou těšit na atraktivní souboj mezi Prostějovem a Kolínem, tedy týmů z aktuálně druhé a páté příčky nejvyšší soutěže. O jak napínavou podívanou půjde, napovídají letošní výsledky vzájemných zápasů Mattoni NBL – v Kolíně vyhrál Prostějov o dva body a odveta v Prostějově zase dopadla nejtěsnějším vítězstvím Kolína.
Vítězové čtvrtfinále postupují do semifinále. Pro poražené Final 8 končí. Semifinalisté se střetnou ve stejném městě, ve kterém odehráli svá čtvrtfinále. Výjimkou je postupující z Varnsdorfu, který se pro semifinále stěhuje do Děčína. V sobotu jsou pak na programu zápasy o konečné umístění, které se hrají v Děčíně.
Program je tedy následující:
16. 2. čtvrtfinále
Pardubice – USK Praha od 17.30, Ústí nad Labem – Nymburk od 20.00 hod., oba duely v Ústí n. L.
Děčín – Jindřichův Hradec od 18.00 hod. v Děčíně.
Prostějov – Kolín od 18.00 hod. ve Varnsdorfu.
17. 2. semifinále od 18.00 hod. v Děčíně a Ústí
18. 2. zápas o 3. místo a finále od 15.00 a 18.00 hod. v Děčíně.

Tagy