weby pro nejsevernější čechy

Prohra nebo vítězství?

Zavítal jsem opět na další varnsdorfské zastupitelstvo a jsem poněkud rozpačitý… Když jsem ve středu v ZUŠce viděl, že na jarní koncert žáků dorazilo mnohem víc lidí, než na pondělní italský jazz, bylo to sice smutné, leč vcelku pochopitelné. Ti lidé jsou rodiče, prarodiče, sourozenci, strýcové a tety…

Ovšem když na čtvrteční zastupitelstvo dorazilo lidí ještě méně, než jich bylo v pondělí v hledišti, začne v člověku hlodat, kde jsou všichni ti nespokojení, aktivní, hlasití kulatí stolové, občané Varnsdorfu (je to těch pár vzadu – řada nejblíž jsou vedoucí odborů MÚ, záda před nimi už patří zastupitelstvu).

Ono jich tam tentokrát přišlo snad ještě méně, než bylo v té zmíněné ZUŠce účinkujících.

A co hlavně, nic. Doslova a do písmene – první bod jednání, tj. připomínky hostů, obyvatel, zastupitelů a jiných kolemjdoucích, skončil v okamžiku, kdy začal, protože se prostě nikdo s ničím nepřihlásil. Agentura vyzkoumala, že se tu nic neděje, takže je asi konec, spěme sladce.

Ono se to peče už zas úplně jinde. Mediafax zveřejnil oznámení, že projekt speciální pořádkové jednotky, která měla sloužit v problematickém šluknovském výběžku, jde k ledu – nic nebude, policie na něj nemá peníze. Citace: Stát do vytvoření jednotky již investoval desítky miliónů korun a nabral padesát policistů, kteří v ní měli sloužit. „Vzhledem ke snížení rozpočtu musíme omezit některé projekty. Takovým projektem je i speciální pořádková jednotka na Šluknovsku. Policisté, které jsme nabrali, a kteří měli v jednotce sloužit, zůstanou ve službě jako klasičtí pochůzkáři,“ sdělila mluvčí policejního prezidia Pavla Kopecká.

Zatím se můžete obrátit třeba na kvalifikovanou pomoc pro všechny v nouzi:

O jaké lokality se jedná asi netřeba místním vysvětlovat…