weby pro nejsevernější čechy

Výběžek 2012, co nás čeká (editorial)

Při včerejší besedě po demošce ve Vdf s kolegy došlo i na plány, které máme, na události, které nás čekají a co se bude dít.

Trochu s hrdostí a trochu s hrůzou jsem zjistil, že je toho docela dost a tak tu nabízím malou inventuru akcí o kterých vím a nebo na kterých se budeme nějakým způsobem podílet (zatím prosím bez nároku na úplnost).

Předně se probudili ze zimního spánku na Fabrice, ne že by se tam přes zimu nic nedělo (třeba tradiční únorový koncert UDG), ale plakát na duben je teda dost nabušenej. Koukněte jestli vás tam něco nezaujme a přijeďte.

Open publication – Free publishingMore doubice Šenovské výstavy v Clubu pokračují, trochu se ale zamíchalo pořadí. Honza Šibík, který měl vystavovat v dubnu, zmizel do Číny, takže jsme jeho výstavu posunuli na květen (pravděpodobně na druhou polovinu) a do 20. se můžete kouknout na mašinky šotoušů Beránka&Malého. 20/4 bude otevřena výstava kreseb dvojice POKLOP, tedy kreslíře Karla Klose a námětáře Luboše Pospíšila. Ten odklad až na (skoro) konec dubna je proto, že oba pánové se rozhodli přijet a Luboš Pospíšil i zahrát. Pro ty, kteří netuší nic o jeho historii a účinkování například ve skupině C&K Vocal tady jedna písnička

https://youtu.be/nkRej2D0Pz0No

a Karolka Klose si moužná pamatujete z dvojice, která se podepisovala MIKL.

U Kocoura ve Varnsdorfu chystají Kocouří kouř. Přehlídku nakuřovaných piv, nakuřovaných whisek, nakuřovaných mas a nakuřovaných sýrů. Spolupracujeme s nimi a navrhujeme plakát, ale momentálně máme problém do obrázku implantovat čarodějnici. Takže následující obrázek berte jenom jako „uniklý“ a „nedefinitivní“, akci však za jistě jistou.

Po čarodějnicích se bude definitivně schylovat k prvnímu jarnímu festivalu na Fabrice a Drsnému severu. Zajisté budeme o téhle akci informovat intenzivněji jak tady, tak na fb, a to přesně tady. Tu je plakát hotový. Open publication – Free publishingMore doubice Tak.

Krom těchto už naplánovaných a termínovaných akcí připravujeme s rumburským muzeem sérii koncertů, kterými se budeme snažit podpořit opravu historického klavichordu. Nakonec právě díky Ester Sadivové a jejím kolegyním a kolegům můžeme tady na výběžku.eu koukat na opravdu znamenité fotky historické a číst si často o věcech a dějích o kterých často nemám(e) ani tušení.

V zatím neupřesněných termínech zahrají místní Wrata wot středowěku, českolipský Řemdih a … Děda Mládek Ilegal Band.

Krom toho čeká tenhle webík přesun na jiný hosting (jistě jste si všimli, že občas nějak tuhne a tu a tam spadne). Bude to operace náročná, protože to tak trochu flikujeme, ale doufám, že dopadne dobře a cestou neztratíme žádné články, kterých je mimochodem kolem dvou a půl tisíce. A taky nás/vás čeká nový layout.

To je momentálně všechno, na co jsem schopen si vzpomenout. Vlastně: Jarda Navara chystá na letošek Kyjovský festiválek, který vloni tak trochu ošulil. Novinky sledujte na jeho stránkách. A nakonec: David Vondráček dokončuje natáčení filmíku o výběžku, který se bude jmenovat Divoký sever a premiéru by měl mít někdy letos v září. Režiséra můžete vidět na snímku z Varnsdorfu, je to ten muž s černými brýlemi a v černých hadrech. Dokonalé mimikry, co? (David je ten vlevo).