weby pro nejsevernější čechy

O POHÁR ČESKÉHO ŠVÝCARSKA, turnaj v zápase řeckořímském

Dne 31. 3. 2012 se konal 11. ročník tradičního turnaje v zápase řeckořímském a volném stylu v Krásné Lípě – „O pohár českého Švýcarska“. S touto akcí proběhlo zároveň „Otevřené mistrovství Libereckého kraje“. Této akce se zúčastnilo 91 závodníků z 11 oddílů české republiky a Německa. Náš tým zastupovalo 14 zápasníků. Proběhlo i pár přátelských zápasů, kdy si mohli dvě naše mistryně Bára Kučerová a Denisa Horáková vyzkoušet svou sílu na Petrovi Breuerovi z týmu Kamenického Šenova. přípravka C, ročník 2005-2006, volný styl

váhová kategorie do 20 kg. – 1. místo Bouzek Filip, 3. místo Hubáček Matěj
váhová kategorie do 24 kg. – 3. místo Mišech Tadeáš

Musíme pochválit našeho nejmladšího zástupce ve váhové kategorii do 20 kg Frantu Burkoně, který ač skončil na posledním místě, tak svým přístupem, by mohl být příkladem i starším borcům.

přípravka B, ročník 2003-2004, volný styl

váhová kategorie do 25 kg. – 2. místo Hučko Ladislav

V této věkové kategorii se nám již více nezadařilo, ale i přesto musíme pochválit Simonu Bartoňovou, Pepu Burkoně a Míšu Štěrbu za jejich přístup. V případě Simony byla ze strany soupeře použita velmi nesportovní činnost a to kousnutí do ramene, která Simču zaskočila natolik, že v daný moment podlehla. V případě Simony došlo ze strany soupeře k velmi nesportovnímu přístupu, kdy soupeř dívku kousnul do ramene. Simču tento útok velice zaskočil a nepochybně tak ovlivnil výsledek samotného souboje. Bohužel následné apelování na tuto skutečnost se nebralo v potaz.

„OTEVŘENÉ MISTROVSTVÍ LIBERECKÉ OBLASTI“

mladší žáci, ročník 1999-2000, zápas řeckořímský

váhová kategorie do 33 kg. – 2. místo Hučko Nikolas
váhová kategorie do 48 kg. – 2. místo Čapek Franta
váhová kategorie do 80 kg – 3. místo Volenec Jakub

starší žákyně 1997-1998, 1999 s povolením, volný styl

váhová kategorie do 56 kg. – 1. místo Bisová Nikola
váhová kategorie do 60 kg. – 1. místo Kučerová Bára (mistryně ČR)
váhová kategorie do 70 kg – 1. místo Horáková Denisa (mistryně ČR)

Umístění týmů: 1. místo Hnidousy; 2. místo Krásná Lípa, 3. místo Chrastava

Poděkování patří všem, kteří se na této akci podíleli, od trenérů po rodiče, po zúčastněné kluby, které i v dnešní nelehké době váží dalekou cestu za dalším sportovním úspěchem. Poděkování patří i našim svěřencům za jejich přístup k tomuto sportu a doufáme, že je případné neúspěchy nezastaví, naopak posunou dále. Děkujeme firmě Morafis za zakoupení plachty na žíněnku. Pevně věříme, že se všem zúčastněným akce líbila. Sportu zdar.