weby pro nejsevernější čechy

Inventura (o značkách)

Dobrý den, minulý týden jsem tohle nedělní povídání vynechal, protože to byl týden, kdy výběžek měnil svou tvář a jak to dopadlo, vidíte sami. Mohl jsem napsat jenom něco jako: uf. A nebo něco podobného, ale nechtěl jsem být tak stručný, to se hodí pro jiné příležitosti, a tak jsem zůstal raději němý.

Transformace snad dopadla dobře, jsou věci, které ještě nejsou na svých místech, že by ale něco úplně nefungovalo, si nemyslím. Nebo jste na něco takového narazili? Jestli ano, dejte nám prosím vědět (vybezek.eu@gmail.com)

Díky.

Já vám taky řeknu, co nefunguje:

Odbor, který převrátil a přeznačil dopravní situaci v Rumburku.

Jak jste si zajisté všimli, hlavní rumburská Třída 9. května je momentálně v úseku od Lorety k městskému úřadu neprůjezdná a je to zatím jenom první etapa poměrně rozsáhlé rekonstrukce této vozovky.

Nejsem si úplně jistý, jestli se z toho důvodu musela uzavřít v jednom směru ulice Máchova (zřejmě pro očekávaný větší provoz), každopádně však má tato uzavírka za následek změnu dopravního značení z ulice 2. polské armády.

Přibyla tam tedy značka zákaz odbočení doleva, které si nemusíte tak úplně jednoduše všimnout, hlavně když tam jezdíte celé roky vlastně poslepu.

znacka1.jpg

Může se vám tak snadno stát, že místo vozovky, tak jak ji máte rádi:

beznich.jpg

uvidíte vozovku tak jak ji máte neradi!

snima.jpg

Možná že teď víc jak po týdnu už opravdu všichni vědí, že v Rumburku je něco jinak (a že je lepší se mu vyhnout), ale příště by snad bylo dobré řidiče na novou situaci upozornit jaksi výrazněji.

znacka2.jpg

Jde to:

zn.jpg

A od policistů i strážníků bych čekal, že budou stát spíše před křižovatkou a upozorňovat na změnu, než se schovat za bukem a vybírat pokuty.

No, na kolik jste splnili plán, chlapci?

Tak, ale od nepříjemností k příjemnostem:

Zítra (v pondělí 20/4) otevře Schrödingerův institut svou Balahala tančírnu, v úterý se doufám uvidíme na Střelnici v Rumburku na představení českolipských divadelníků, kteří zahrají komedii Jak se vám líbí (vstupenky ještě jsou), ve středu zazpívá ve Varnsdorfu snad už uzdravená Lenka Filipová a ve čtvrtek bude v tomtéž městě zastupitelstvo. Zatím beze zpěvu. V pátek je na Lidovce Jazzový pátek (bohužel, ten odkaz moc nefunguje. Koukněte ale na fotky třeba z loňska..)a v sobotu mají šéfredaktoři všech výběžků světa svátek. Rovněž je v ten den představení Na stojáka na doubické Fabrice. A v neděli je čas inventůr.

Tagy