weby pro nejsevernější čechy

Juniorka Varnsdorfu porazila Jablonec ve Šluknově

Reportážně: Včera [4/5] odpoledne porazila juniorka FK Varnsdorf 1:0 kolegy z FK Baumit Jablonec n.Nisou gólem Jíchy (právě překonává jabloneckého brankaře ve žlutém na úvodce) na hřišti ve Šluknově, kdy tamtéž hrají opět od 17,00 hodin příští pondělí [11/5] s Táborskem.

Převzato z webu juniorské ligy:

Dvanáct zápasů čekali fotbalisté Varnsdorfu na výhru v Juniorské lize. Naposled slavili na konci listopadu, od té doby zapsali jen dvě remízy a deset proher. Černá série skončila až zápasem proti Jablonci, který rozhodla jediná branka Jakuba Jíchy v 74. minutě.

FK Varnsdorf 1:0 FK Baumit Jablonec

FK Varnsdorf: Samoel – Zbrožek, Ruszó, Luňák (86. Hamada), Chlan (46. Hauer), Kvída, Kučera, Linka, Kapić, Jícha, Prieložný.

FK Baumit Jablonec: Repáň – Mišun (72. Tichý), Domičák (64. Palatický), Novák, Masopust, Drozd, Yakovlev, Kysela, Houser, Mihálik (77. Nesládek), Čížek.

Branka: 74. Jícha. Rozhodčí: Mrkáček – Hanousek, Brož. ŽK: Prieložný – Drozd.

Na Šluknově se dnes odehrálo utkání 33. kola, do kterého jako jednoznačný favorit vstoupil Jablonec, o čemž vypovídal i průběh utkání. Již po deseti minutách hry docílili Severočeši branky, ovšem zdvižený praporek jejich radost překazil. Hostující Čížek se ve vápně domáhal pokutového kopu, ovšem sudí zůstal klidný a byl z toho „pouze“ roh.

Ve 21. minutě se do velmi nadějné šance prodral Čížek, jehož rána z pětadvaceti metrů se jen těsně zatoulala vedle levé tyče. Vzápětí se však přesouvali do šance domácí, Kapič prostrčil kolmici na Jíchu, avšak jeho klička brankáři nevyšla. V závěru první půle hosté odvraceli nebezpečný centr Kučery raději na roh. Následně přišla ještě standardní situace, ze které ale domácí jabloneckou svatyni netrefili.

Do druhé části duelu vstoupily oba celky aktivně, přičemž první závažnější pokus si připsali domácí. Po centru do šestnáctky měl gólovou možnost Zbrožek, jenže netrefil branku. Herně na tom byl lépe Jablonec, ale nedokázal ze svých příležitostí těžit. Po rohovém kopu Varnsdorfu promarnil další šanci Zbrožek, když ani hlavou nedokázal skórovat.

V 63. minutě ještě branka Varnsdorfu kvůli ofsajdu platit nemohla, ale o 11 minut později už se domácí radovali. Po pěkném dlouhém pasu Prieložného měl hned tři pokusy Jakub Jícha a ten poslední znamenal otevření skóre. Jablonec se okamžitě natlačil dopředu a zahrozil z přímého kopu. Favorit postupně přitápěl, ale další vážnější šanci už si nevypracoval. Poslední tým tabulky slaví překvapivou, ale cennou výhru.

Zde naleznete více fotek.

Tagy