weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam podevatenácté v roce 2015

Druhý květnový prodloužený víkend a jeho nabídka je tu.

Ve čtvrtek 7. května 2015 začíná ve varnsdorfské Panoramě filmová přehlídka, snad si vybere každý. Milovníci adrenalinu a přízemního létání se sejdou v Rumburku u skateparku na každoroční přehlídce umu bikerů.

V pátek 8. května 2015 odjíždějí krásnolipští turisté na třídenní poznávání Českého ráje. Já, cčkoli si někteří myslí pravý opak, se bohužel naklonovat neumím, takže ke své lítosti s nimi nejedu. Zůstávám, abych mohl dokumentovat zdejší akce, jako třeba pochod na třípanský kámen (čistě zištně, v Lipové bude v prodeji další nová turistická známka právě s tímto motivem). Jestli se vrátíme tak, abychom stihli avizované vystoupení Big Bandu ZUŠ Rumburk na sportovním hřišti, to nemám ponětí.

V sobotu 9. května 2015 se bude férově snídat, letos už dokonce na dvou místech, k Lipové se přidává Rumburk. KPMV vyráží do Bad Schandau, KČT Rumburk pořádá další ročník pochodu Stezka odvahy, na Hrádku se bude drandit na kolech, ve Šluknově se vernisážuje další výstava (Harry Potter), do Krásné Lípy dorazí Jaroslav Hutka a na Lidovku do Varnsdorfu Khalif „Wailin“ Walter Trio.

V neděli 10. května 2015 se XC závody přesunou do Rumburka na Dymník, méně nároční kolisté se mohou přidat k letošní Hvězdicové jízdě, jejímž cílem je tentokrát Dolní Poustevna. Včerejší závody na varnsdorfském Hrádku vystřídá Den matek a o něco později se v Městském divadle předvedou Varnsdorfu STARSky.

Pokud se vám nic z toho nehodí, zkuste si z plakátků vybrat něco jiného, případně další akce najdete v našem kalendáři.