weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam podvacáté v roce 2015

Máme tu první neprodloužený květnový víkend, který ovšem nabízí několikanásobně víc akcí, než které jsme vedli v patrnosti předchozí dva víkendy.

Protože dopoledne ve čtvrtek 14. května 2015 budu off-line, neb jsem si vyšťoural další atletiku ve varnsdorfské kotlině (tentokrát OVOV), přicházím s nabídkou akcí s předstihem. Zmíněný den korunují hned tři koncerty – v Rumburku ZUŠka v aule, ve Varnsdorfu koncert z předplatitelského hudebního cyklu taktéž v aule, a do třetice Mexičané na Fabrice v Doubici.

A následuje přehled, kde bych býval chtěl být, kdybych tu byl. Já totiž letos dal přednost (konečně po letech) zase bahnu!

V pátek 15. května 2015 snad Dušan stihne další rukodělný jarmark ve Šluknově. Vycházka s architektkou ve VDF bude beze mne, stejně jako písňový koncert v Krásné Lípě nebo letošní Loretánská noc.

V sobotu 16. května 2015 bych nevěděl, kam skočit dřív. Koná se 39. ročník pochodování Severní stopou. Borec severu 2015 bude štěkat v Mikulášovicích na koupališti. Soutěž FISAF (tentokrát dvoudenní) by měl dokumentovat Dušan, takže já se nemusím vztekat, že ten plakát je sice hezký, ale debilní, když na něm není ani zmínka o čase (nevím, jak vyčmuchat, kdy přijít). Snažil bych se zajet i do Starých Křečan na mistorvství v Benchpressu. Do Kocoura na další trhy. Do lipové na exkurzi na rašeliniště (fakt tu nějaké máme?). Do varnsdorfské Lidovky na taneční soutěž. Do divadla ve Varnsdorfu na cirkusové představení. Na Morbid Session do varnsdorfského Klubu. A na Pořádnej nářez v Lidovce, který vystřídá již uvedené tanečníky. Inu, kdo uteče, vyhraje. Chce se mi napsat, že kdokoli na kterékoli akci budete, uděláte tam jakoukoli fotku a cokoli napíšte, byli bychom rádi a určitě bychom to zveřejnili. Ale po předchozích zkušenostech si říkám, že je to marný, je to marný… je to marný. Co neodchodíme sami, jako by neexistovalo.

V neděli 17. května 2015 se sice ze západu vracím, ale určitě nestihnu ani druhý den FISAF soutěže, ani Borce severu. Stejně tak se letos zase nedostanu s varnsdorfáky na terezínskou tryznu. Ani do DOlní Poustevny na Lizard a STARSky, a nejspíš nebudu mít sílu ani na Komorní koncert v rumburské aule…

Protože jsem zdaleka nevyjmenoval všechno, zkuste se podívat do plakátků na další akce, případně si něco najdete v našem kalendáři, který je na hlavní straně vpravo dole.