weby pro nejsevernější čechy

Děčínské trhy v neděli jako v sobotu

Co se nestihlo v sobotu, to se dá dohnat v neděli. Stoprocentně to platí o Historických trzích májových, které tento víkend probíhají na děčínském zámku a v jeho okolí. Trhy jsou tak dalším dílem Děčínských městských slavností, které před týdnem odstartovaly ohňostrojem.

Takže pokud si chcete zpříjemnit neděli a Děčín pro vás není zrovna moc daleko, nelze než doporučit návštěvu. Stánky a atrakce najdete letos nejen jako obvykle v Dlouhé jízdě, ale především v otevřených jižních zámeckých zahradách. Druhou porci povyražení – těch především pouťového charakteru – pak na nábřeží Labe, přímo pod zámeckou dominantou.

A co se tady dá všechno vidět a pořídit? No kromě všeho možného jídla a pití a různých specialit, je zde také k sehnání rozličné množství řemeslných výrobků a k vidění spousta pohádek pro děti, ukázek dobových tanců, dobré hudby, a samořejmě kejklíři, flašinetáři, šermíři, podvodníci a bůhví co ještě všechno. No a navrch ještě plný provoz zámku s jeho prohlídkami. Dospěláci daj za vstup dvě zlatky (40kč), děcka většinou zdarma na celý den. No, nekupte to!