weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam pojednadvacáté v roce 2015

Po poněkud hluchém (až skoro mrtvém) pracovním týdnu opět víkend nadupaný akcemi. Tentokrát nebudu mimo region, takže se mi snad podaří některé z nich zdokumentovat, když za minulou sobotu a neděli nemáme ze všeho, co se tu dělo, ani fotku, ani čárku.

Ve čtvrtek 21. května 2015 zahajuje ve varnsdorfské Panoramě existenci Doku Sever, tak doufejme, že tahle aktivita nějakou dobu vydrží.

V pátek 22. května 2015 bych sice rád zavítal na některou z Muzejních nocí v okolí (už jsem dlouho nebyl v Kamenickém Šenově, klidně bych zaskočil i do Mimoně), zajel bych klidně ido Skalice. Ovšem to by se nesměl v Městském divadle ve Varnsdorfu hrát Bláznivý Petříček (pár měst sice tohle představení přesouvalo kvůli zdravotním problémům hlavní představitelky, u nás by ale měl platit daný termín).

Sobota 23. května 2015 je výživná. Hromadný výlet za měsíčnicí, nohejbal u Kocoura, malí hasiči v Rumburku, velcí hasiči v Benešově nad Ploučnicí, muzení noc v Novém Boru, nebo výlet KČT Krásná Lípa do okolí Dolních Zálezel… Já strávím den v Krásné Lípě přebíháním z místa na místo – festival pěveckých sborů (loni se mi tu docela líbilo), CykloDen s Falkenštejnem, Den dětí s národními parky (i tady se mi loni líbilo, letos místo sokolníků má být rys). Jógu vynechám. A je poslední šance vidět v Loretě Pašijový betlém.

V neděli 24. května 2015 jsem pomýšlel na výlet do Hřenska, staveniště vysokozátěžových bariér na zdejších skalách by mě lákala, jenže opět selhává možnost dopravy. Děčíňáci se dostanou bez problémů, z naší strany nelze. V Dolní Poustevně se bude malovat na silnici, víc informací prý na kočičím webu, tak si tam zkuste něco najít.

Protože jsem zdaleka nevyjmenoval všechno, zkuste se podívat do plakátků na další akce, případně si něco najdete v našem kalendáři, který je na hlavní straně vpravo dole.