weby pro nejsevernější čechy

CykloDen s Falkenštejnem 2015

V sobotu 23. května 2015 se takřka po celý den v Krásné Lípě konala akce pro vyznavače jízdy na kole – Křinický pivovar ve spolupráci se Schrödingerovým institutem a Kola Brabec uspořádal první ročník CykloDne s Falkenštejnem.

Sportovně zábavný den byl určen pro pro širokou sportující veřejnost každého věku, především pro rodiny s dětmi. Hlavní část tvořila orientační vyjížďka s mapou, bylo ale možno vyzkoušet jízdu zručnosti, skákací hrad nebo vidět exhibici v biketrialu.

Vzhledem k tomu, že jsem několikrát za den absolvoval trasu náměstí – Dům kultury – sídlo Národního parku České Švýcarsko, ne vždy se mi podařilo zachytit to, co jsem chtěl. A taky ne vždy tu byli lidi. Nemám tedy ani jeden startující či dojíždějící kolektiv, i když jsem podle hlášení zaznamenal, že na trať vyrazilo nakonec několik desítek registrovaných účastníků. Místo toho jsem si spíš užil klobás, bramboráků a guláše (občas někoho napadne mít na akci ty nejzásadnější ingredience), taky jsem jako výjimečný neřidič ochutnal čerstvě naražený RAPL (Refreshing American Pale Langer 12 – první ležák s americkými chmely) a byl tudíž spokojen.

Podařilo se mi vidět kousek prezentace záchranářů Českého kříže ze Šluknova, losování tomboly a fotogenickou odpolední exhibici. Na večerní koncert Xaviera Baumaxy jsem už čas neměl. Inu, snad to byla akce natolik úspěšná, že se stane tradičním obohacením nadcházejího léta budoucích let výběžku, myslím, že by jí byla škoda.

Tagy